UPDATE: Costinel Alecsandrescu a fost pus în libertate. El va fi cercetat sub control judiciar

Alecsandrescu, directorul Ansamblului „Doina Oltului“: „Este un dosar politic! Trăiască PSD!“

748

UPDATE ora 22.00-Magistraţii Judecătoriei Slatina au decis, cu puţin timp în urmă, să respingă solicitarea procurorilor de arestare preventivă a directorului Ansamblului Pofesionist ,,Doina Oltului”, Costinel Alexandrescu. El va fi cercetat sub control judiciar. Aceiaşi măsură a fost dispusă şi pentru celălalt învinuit în dosar, omul de afaceri Petre Ilie.

Reținut aseară în arestul IPJ Olt și adus în această dimineață la audieri, directorul Ansamblului „Doina Oltului“, Costinel Alecsandrescu, acuzat de delapidarea a 400.000 de lei, fals în înscrisuri și fals intelectual, le-a spus jurnaliștilor că este nevinovat, „Este un dosar politic. Trăiască PSD! Trăiască Paul Stănescu!“, a strigat Alecsandrescu la intrarea în Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Alături de acesta a mai fost reținut şi omul de afaceri Petre Ilie, acuzat de complicitate.

Directorul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, reținut joi-seară de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a fost adus în această dimineață la audieri în dosarul în care este acuzat de delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, prejudiciul calculat depășind 400.000 lei. În prima declaraţie dată presei, acesta acuză faptul că este nevinovat şi se declară victima politicului.

„Este un dosar politic! Trăiască PSD! Trăiască Paul Stănescu!”, a strigat   Alecsandrescu de dimineaţă, la intrarea în sediul Parchetului.

Potrivit procurorilor, „ suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, şi-a însuşit materiale de construcţii cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, în valoare de 123.449,38 lei, pe care le-a folosit în interes personal şi a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Olt, în calitate de administrator al S.C. COSTI ART SHOW S.R.L., pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de suma de 294.200 lei, însă pentru onorarea cărora a folosit Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului şi artişti consacraţi, pe care i-a plătit din fondurile instituţiei de cultură menţionate.”

Complicitate cu Petre Ilie

În acelaşi dosar, mai este cercetat şi omul de afaceri Petre Ilie, reţinut pentru complicitate la faptele săvârşite de Alecsandrescu.

„S-a mai reţinut că, pentru a ascunde o parte din actele materiale ale infracţiunii de delapidare, suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a încheiat în mod fictiv contractul de custodie nr. 697/05.08.2013, din care rezultă că materialele sustrase şi care nu au fost identificate de către reprezentanţii Camerei de Conturi a Judeţului Olt ar fi fost lăsate în custodia SC EUROTRANS SRL BREBENI. Săvârşirea faptei de către suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a fost înlesnită de către suspectul Ilie Petre, care a semnat contractul menţionat, la rubrica „SC EUROTRANS SRL, DIRECTOR, Florin Ifrim”, deşi nu avea şi nu are nicio calitate în cadrul societăţii menţionate. Toate documentele astfel falsificate au fost folosite în contestaţia formulată împotriva raportului Curţii de Conturi din 04.07.2014, aflată pe rolul Tribunalului Olt.”, mai precizează procurorii.

Avocatul Ţuluca: „Nu suntem de acord cu arestarea…Faptele sunt mai vechi”

Cel mai probabil, cei doi vor fi duși în această seară, când expiră mandatul de reținere, în fața judecătorului pentru a afla dacă rămân în arest preventiv. Avocatul lui Alecsandrescu, Radu Ţuluca, a declarat că vor contesta măsura.

„A avut calitatea de martor, până aseară, când s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore. Deja i s-au comunicat drepturile şi este inculpat în acest dosar. Sunt acuzaţii de fals şi delapidare, în general acuzaţii pentru săvârşirea unor fapte în legătură cu serviciu, infracţiuni de serviciu. (…) Nu este vorba de un denunţ. Faptele sunt mai vechi iar, în opinia noastră, clientul nostru este nevinovat şi vom încerca să demonstrăm lucrul acesta. Se va propune, probabil, în cursul zilei de astăzi, arestarea preventivă. Evident că nu suntem de acord cu această măsură pentru că nu face parte din categoria persoanelor care pot fi un pericol pentru ordinea publică sau care pot împiedica desfăşurarea unui proces penal”, a declarat avocatul apărării.