Aproape 500 de tineri pe străzile Slatinei, cerând schimbare

410

A treia seară de proteste în Slatina a scos din casă aproape 500 de tineri, care au mărșăluit din nou pe străzi într-un tur al orașului încheiat pe Esplanadă cu un moment dedicat victimelor din Club Colectiv.

Au continuat protestele în Slatina, vineri-seară, și mai mulți tineri răspunzând invitației primite pe rețelele de socializare. Punctul de întânire a fost tot Prefectura Olt, unde încă de la 20,00 era clar că numărul protestatarilor a crescut.

După o scurtă „încălzire“, tinerii au pornit-o pe străzile orașului, cu intenția declarată de a-și scoate concetățenii din case. „Ce vrem noi e și pentru voi!“, „Treziți-vă!“, „Jos mafia!“, „Jos parlamentu’!“, „Daniel, Daniel, du-te după Viorel!“, „Vrem spitale, nu catedrale!“ au făcut din nou parte, alături de alte lozinci, din arsenalul protestatarilor.

 

Ruta în seara zilei de vineri s-a schimbat puțin, de la Prefectură coloana de manifestanți pornind spre Casa Tineretului, de aici în Steaua, din Steaua în Gară, s-a urmat apoi bulevardul A.I. Cuza, unde PSD-iștii și PNL-iștii au fost huiduiți deopotrivă, zona Zahana, s-a făcut din nou escală la Spitalul Județean de Urgență, unde personalul medical a fost din nou aplaudat, însă s-a scandat și „Fără șpagă!“. Punctul final al marșului a fost făcut pe Esplanadă, unde tinerii rămași în colonă, ce-i drept nici jumătate din cei cu care a început seara, au îngenuncheat în semn de omagiu față de victimele incendiului din Club Colectiv, la fix o săptămână de la tragedie.

Protestele vor continua, și-au promis tinerii, pentru sâmbătă fiind programat și un marș al tăcerii, la ora 11,00.

2 COMENTARII

  1. hai sa fim corecti macar daca despre schimbare si corectitudine e vorba….deci cei 500 au fost de fapt aproape 100 si daca intrebi pe fiecare in parte (separat de liderii agitatori)cam ce urmaresc prin acest protest si ce vor de fapt …. este liniste totala , hai sa fim seriosi ca e usor sa arunci cu namol si sa jignesti gratis dar sa nu stii ce vrei de fapt ! toata lumea vorbeste de schimbare ca asa au auzit la televizor si au vazut postacii pe facebook, dar nimeni nu e in stare sa spuna concret „cine”, „ce” si „cum” !!!

  2. Nu mai scoateti lumea in strada ca au fost 50 de mici politicieni care au tocmit40-50 lei pentru weekend

Comments are closed.