Flutur, Barbu și Boc, pe urmele Elenei Udrea la DNA

146

Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu și Emil Boc au fost astăzi audiați la DNA în urma denunțului Elenei Udrea. Cei trei spun că nu știu nimic de cele 5 milioane de euro care ar fi ajuns la PDL pentru campania din 2012, de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

 Alți trei grei ai PDL au ajuns, rând pe rând, în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție, pentru a da declarații în dosarul în are Elena Udrea este acuzată de mai multe fapte de corupție. Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu și Emil Boc, toți membri în structura de conducere a fostului PDL, au fost întrebați de banii pe care procurorii spun că Elena Udrea i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, iar Elena Udrea spune că ar fi ajuns la partid, pentru finanțarea campaniei din 2012.

„Nu l-am cunoscut niciodată pe Bogdan Buzăianu”, a spus fostul premier, citat de Digi24. . „Am fost citată în dosarul în care este cercetată doamna Elena Udrea. Nu-l cunoșteam pe domnul acela. Să sperăm că după ce voi răspunde voi putea face declarații. Nu știu care sunt întrebările, dar probabil sunt în calitate de membru al biroului de conducere al fostului PDL”, a declarat și fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, în timp ce Gheorghe Flutur a repetat, sub altă formă, cam aceleași lucruri: „Nu cunosc legat de acest caz niciun element. N-am văzut aceste persoane niciodată. Toată conducerea a fost chemată“, a spus Flutur.

Zilele trecute, la DNA, în același dosar, au dat declarații Vasile Blaga și Ioan Oltean.

Elena Udrea, cea care le-a spus procurorilor unde au ajuns banii, este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.