Infirmierele din Spitalul Județean de Urgență, calificate pe bani europeni

220

 

 

Aproape 80 de infirmiere din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost calificate, sau sunt în curs, pe bani europeni, în baza unui proiect implementat de Federația Sanitas.  Deși lucrează și de mai bine de 20 de ani pe astfel de posturi, infirmierele nu aveau un certificat de calificare.

 

Infirmierele din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina vor obține certificate de calificare în baza absolvirii cursurilor organizate de Federația Sanitas printr-un proiect european. Deși lucrează, unele, de mai bine de 20 de ani pe astfel de posturi, activtatea și-au desfășurat-o fără a putea dovedi cu acte în regulă că sunt calificate pentru aceste posturi. „Sunt peste 75 de infirmiere care au urmat sau urmează astfel de cursuri, trei grupe mai exact, iar avantajul este atât al cursantelor, cât și al spitalului, care, cu atât mai mult în perspectiva evaluării pentru acreditare, pot dovedi că își desfășoară activitatea cu personal calificat.“, a declarat președinta Uniunii Județene Sanitas, Roxana Dragomir.

Cursurile se desfășoară în sala de ședințe a spitalului și au durata de 3 luni. La finalul acestora cursantele vor primi și o subvenție, dacă au respectat termenii contractului, frecvența fiind unul dintre parametrii atent monitorizați.

Cursuri pentru infirmiere s-au mai organizat, de-a lungul timpului, și prin intermediul Ordinului Asistenților Medicali, instituțiile angajatoare suportând doar în foarte rare cazuri costurile.

Alte zeci de asistente medicale au participat în ultimii ani la cursuri de perfecționare, cele de tehnologia informației computerizate (TIC) fiindu-le de folos în special de la informatizarea sistemului de raportare a serviciilor și, din acest an, introducerea obligativității folosirii cardului de asigurat.