Primăria Slatina îşi ridică angajaţii în grad

459

După trei ani, Primăria Slatina dă şansa angajaţilor săi de a promova într-un grad peofesional superior celui deţinut în acest moment. Circa 45 de angajaţi sunt aşteptaţi să se înscrie la concursul ce se va organiza  pe 24 noiembrie- proba scrisă şi pe 26 noiembrie- interviul. Cei care aspiră la promovare trebuie să aibă minimum trei ani vechime în gradul din care promovează, să fi obţinut cel puţin calificativul „Bine” la evaluarea performanţelor profesionale în ultimii doi ani şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar. Înscrierile se pot face până pe 11 noiembrie.

„Concursul are loc în baza Planului de ocupare a locurilor publice, întocmit anual. Este dreptul lor să promoveze, cu atât mai mult cu cât sunt zeci de angajaţi care nu au fost promovaţi niciodată. Probabil că în ultimii ani nu au fost suficiente solicitări pentru a se organiza concurs. Eu sunt de părere că trebuie să le respectăm acest drept şi să le dăm şansa de a evolua în grad profesional, dar şi la un salariu mai bun”, spune primarul interimar Emil Popa.

Pot intra în examen angajaţi de la 19 structuri ale aparatului de specialitate al primarului, printre care juridic, achiziţii publice, impozite şi taxe, executare silită, contabilitate, urbanism, cadastru sau audit.
La Primăria Slatina lucrează 245 de salariaţi. Salariul unui angajat cu grad de debutant, asistent sau principal este minimul pe economie, adică 1150 de lei. Diferenţa dintre gradele principal şi superior este de 300 de lei.