Peste 80 de persoane au ajuns astăzi la Centrul de Transfuzii Sanguine, cea mai mare parte dintre ei – tineri care au simțit că pot face mai mult pentru victimele răniților în incendiul din București. Aproape o clasă  de la Colegiul Național „Ion Minulescu“ a așteptat preț de două-trei ore să poată dona sânge, tinerii menționând totodată că vor participa, sâmbătă, la un marș al tăcerii care se organizează în municipiu.

 

Numărul donatorilor a crescut considerabil la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, astăzi prezentându-se peste 80 de persoane. Trei sferturi dintre donatorii de astăzi au fost tineri veniți cu scopul precis de a-i ajuta pe cei răniți în incendiul de vineri-seară, din București. Cei mai mulți dintre ei sunt pentru prima dată într-un centru de donare, însă gândul că tineri asemeni lor suferă și au nevoie de ajutor a învins teama de ac. „Am venit pentru că acei tineri nu merită tot ceea ce trăiesc. Și nu doar acel club funcționa în astfel de condiții, sunt o grămadă, peste tot. Vom merge și la marșul tăcerii, sâmbătă“, declarat Ioana Dima, elevă.

Deși mai scumpi la vorbă, colegii săi s-au declarat de aceeași părere. Gestul lor va fi urmat, în zilele următoare, de alți și alți colegi.

„Spectaculos, impresionant cum s-au mobilizat acești tineri de 18-19 ani. Este clar că au fost foarte impresionați de tragedia prietenilor și colegilor lor. Au venit pentru donare încă de sâmbătă, când și angajații noștri au răspuns apelului, și chiar n-a fost nevoie să ducem muncă de lămurire, oamenii au venit la serviciu din convingere. Am avut sâmbătă 60 de donatori prezenți, dintre care 50 au putut să doneze. Și alte unități ne-au contactat și au anunțat că vor veni, însă fac din nou un apel,  aș vrea să se înțeleagă foarte clar că va fi nevoie de sânge pe termen mai lung. Noi ne dorim să selectăm persoane tinere care să vină constant pentru donare“, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine, dr. Ramona Lesnic. Și-au anunțat intenția de a veni în perioada următoare,  în grupuri mai mari, angajați din Primăria Slatina, Direcția de Finanțe etc.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.