Sute de copii din toată ţara, în concurs la Slatina

260

Aflat la cea de-a IX-a ediţie, Concursul Naţional de Muzică uşoară şi Dans modern pentru copii „Stelele Olteniei”, concurs cuprins în calendarul activităţilor extraşcolare naţionale al Ministerului Educaţiei, a adus la Slatina, în acest an, numeroşi copii talentaţi din toată ţara.
Concursul organizat de către Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina a debutat aseară, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, pe secţiuni- de dans şi muzică, dar şi pe categorii de vârstă. Peste 550 de copii s-au înscris să-şi arate talentul, hotărâţi să câştige trofeul de „steluţă”. Au strălucit, la propriu, rând pe rând pe scenă, în aplauzele unui public numeros, format, în mare parte, din copii şi părinţi.
Aseară şi în această dimineaţă, au urcat pe scenă dansatori din 17 localităţi din ţară, la care s-au adăugat oltenii din Caracal, trupele „Kiţ – kiţ” și „Armonia” ale Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina și trupele de dans de la Casa de Cultură a Tineretului și Școala Populară de Arte și Meserii Slatina.


La secțiunea muzică ușoară au participat voci pregătite la 14 şcoli, licee sau palate ale copiilor din ţară, Oltul fiind reprezentat de steluţe de Şcoala „N. Titulescu” Caracal, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Școala „C-tin  Brâncoveanu” Slatina,  C.N. „Radu Greceanu” şi L.P.S. Slatina.
Festivitatea de premiere va avea loc deseară, începând cu ora 18,00. Juriul este format din profesori de dans şi muzică, coregrafi, inspectori şcolari, directorii palatelor copiilor din Timiş şi Suceava, preşedinţia fiind asigurată de către inspectorul şcolar general Felicia Man- Inspectoratul Şcilar Judeţean Olt.
Vor fi  decernate cupe, medalii și  premii.