Se anulează balurile bobocilor, se verifică instalațiile de încălzire, se supraveghează petrecerile

194

Prefectul județului, Silviu Neacșu, a ținut în ședință șefii de instituții toată după-amiaza zilei de sâmbătă, regulile fiind clare, în urma ordinelor primului-ministru: controale în cluburi, elevii în siguranță, autoritățile în alertă.

După ce au murit 27 de tineri, câteva zeci se luptă să trăiască și alți peste 100 sunt în spital sau au părăsit unitățile sanitare cu răni fizice tratabile la domiciliu și răni sufletești care ar putea sângera toată viața, autoritățile se pun pe treabă. Sâmbătă după-amiaza, prefectul Silviu Neacșu  i-a țint în ședință pe toți directorii instituțiilor subordonate, stabilind ce este de făcut. Pentru sâmbătă și duminică, cel mai probabil controale în cluburi, anularea petrecerilor elevilor, supravegherea petrecerilor din mediul rural etc.

„Am stat toată după-amiaza la serviciu, dar n-am stat degeaba, să ne uităm unii la alții, am stabilit ce avem de făcut concret în aceste două zile. Am stabilit ce e de făcut pentru școli, am trasat doamnei inspector școlar general sarcina să ia legătura cu toți inspectorii de zonă care să anunțe directorii. Se anulează, bineînțeles, balurile bobocilor, dar avem în vedere și celălalt aspect, instalațiile de încălzire din școli. Noi am mai făcut controale, dar întărim această supraveghere. Am vorbit din nou cu primarii orașelor mai mari, să aibă grijă, atâta cât pot, la toate manifestările astea, pe unde se organizează. Am vorbit și cu domnul Drejoi (comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean – n.r.), să aflu dacă mai sunt anunțate zile ale comunei pe undeva, și am înțeles că nu. Mie la țară mi-e mai teamă acum de nunți, de petreceri din astea care se organizează prin cămine culturale. Să fie și ei, toți, cu ochii în patru, că măcar de frică, dacă văd pe cineva de la primărie, fac lucrurile cum trebuie. Fiecare director de instituție știe ce sarcină are, sunt mai multe măsuri“, a declarat prefectul județului Olt, Silviu Neacșu.