Paradă de dorinţe pe străzile Slatinei

229

Fiecare flacără ascunsă sau nu într-un dovleac a purtat, în seara de Halloween, seara tuturor morţilor, o dorinţă. Se spune că lumina care nu se stinge până dimineaţa aduce cu ea împlinirea dorinţei nerostite a celui care a purtat-o. În această poveste au crezut şi copiii instituţionalizaţi din Olt care, împreună cu supraveghetorii sau părinţii de plasament, au purtat flacăra dorinţelor lor prin Slatina, într-o paradă impresionantă, ce a pornit din curtea Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi s-a finalizat pe esplanadă.


Zeci de copii, costumaţi specific Halloween-ului, au defilat pe străzile oraşului, începând cu ora 18.00, realizând un spectacol de măşti, dovleci luminoşi, torţe şi speranţă. Puţini au fost cei care, în noaptea specială, şi-au dorit jucării, dulciuri sau mai mulţi prieteni. „Îmi doresc să am un telefon şi să fiu lângă părinţii mei”, ne-a spus Maria Alexandra. „Eu vreau ca părinţii mei să se întoarcă la mine!”, ne-a mărturisit şi Roberta, o dorinţă comună, pe care ne-au împărtăşit-o mai mulţi copii.
Bucuria costumărilor, a defilării alături de alţi copii asemeni lor a fost dublată de mândria de a-şi arăta dovlecii, la sculptarea cărora au participat.