Traian Băsescu, urmărit penal în dosarul răpirii jurnaliştilor

159

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au admis cererea Parchetului de redeschidere a dosarului răpirii jurnaliştilor în Irak. Astfel, fostul preşedinte Traian Băsescu este urmărit penal şi urmează să fie audiat de procurori în acest caz.

Cercetările în acest dosar au fost demarcate în urma unei plângeri depuse în urmă cu trei ani de Cornelu Vadim Tudor. Potrivit acestuia, fostul şef al statului şi-ar fi însuşit o parte din banii destinaţi răscumpărării ziariştilor. Plângerea depusă de fostul lider PRM îl viza şi pe Vasile Blaga, la momentul respective, ministru de Interne.
Preşedintele PMP nu s-a arătat deranjat de decizia magistraţilor. El a declarat unui post de televiziune central că plângerea depusă Vadim Tudor nu i-a fost opozabilă cât timp am îndeplinit funcția de președinte.
,, A putut fi chemat Vasile Blaga și și-a dat declarația și a fost scos din cauză de procurori, cu certitudine va trebui să am posibilitatea și eu să dau o declarație la Parchetul General sau cine va investiga acest caz pentru a clarifica lucrurile”, a declarat fostul şef al statului. Cât priveşte secretizarea dosarului, Băsescu a susţinut că decizia a fost a Serviciul Român de Informații și de SIE. El şi-a susţinut părerea potrivit căreia dosarului răpirii jurnaliștilor este o rușine pentru România. ,, Când un președinte este acuzat că pentru a-și salva niște oameni și-a însușit niște bani, acest lucru nu poate fi decât umilitor și pentru președinte, și pentru țară. De aceea, sper că Parchetul General va reacționa foarte rapid, adică mă va chema să dau o declarație legat de acest lucru”, a spus Băsescu..