Tichetele de vacanţă, o realitate

129

Primele tichete de vacanţă au fost deja tipărite. Ele au ajuns la patronii marilor companii care intenţionează să-şi răsplătească astfel angajaţii fideli în loc de prime de vacanţă. Pentru acestea, impozitul plătit de patroni este de cinci ori mai mic decât în cazul oferirii de bani.

Vaucherele au valoarea de 6300 lei şi pot fi folosite doar în România. Cu ajutorul lor, guvernul vrea să relanseze turismul intern. Speră astfel să-I determine pe români să lase în ţară cel puţin 400 de milioane de euro din banii rezervaţi pentru vacanţă.
Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, începând de anul viitor. În mediul privat, acordarea acestor vouchere e la latitudinea angajatorilor.
Tichetele de vcanţă pot fi valorificate pentru achiziţionarea de servicii de la agenţiile de turism direct la hotelul sau pensiunea unde vrea să meargă în concediu. Acestea trebuie, însă, să fie autorizate de Autoritatea pentru Turism. Vacanţele pe tichete poate fi făcută doar in România. Cei care nu utilizează ,,din prima” tichete sau bani în contul online, se poate folosi de beneficiile acestora în decurs de un an.