Salarii cu peste 50% mai mari doar pentru angajații din structurile centrale ale Ministerului Finanțelor

124

Doar salariații din structurile centrale ale Ministerului Finanțelor Publice vor beneficia, de la 1 noiembrie 2015, de majorarea cu peste 50% a salariilor, motiv pentru care sindicaliștii afiliați SED LEX vor organiza ședințe cu membrii de sindicat pentru a decide ce au de făcut în continuare.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice referitoare la creșterile salariale acordate angajaților din finanțe prin OUG nr. 47/2015, Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX face precizarea că de majorarea de peste 50% a salariilor de bază, începând cu 1 noiembrie 2015, vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane, mai precis numai salariații din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, nu și cei 23.000 de angajați din structurile teritoriale (administrațiile județene ale finanțelor publice). Luni, 2 noiembrie 2015, toate sindicatele afiliate la Alianța SED LEX (muncă, pensii, finanțe, primării, garda de mediu, statistică) vor organiza ședințe cu membrii de sindicat pentru a decide reacția la nivel național față de această decizie a Guvernului”, se precizează într-un comunicat al SED LEX, citat de AGERPRES.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, transmis, vineri, AGERPRES, aproximativ 5.700 de salariați din MFP, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili și Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP) vor beneficia de majorarea salariilor de bază, în medie, cu 22%.
„În corelație cu atribuțiile și complexitatea lucrărilor de la nivelul MFP, ANAF, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP, pe de o parte, și riscurile care pot interveni în lipsa unei salarizări corespunzătoare a acestora, pe de altă parte, prin Ordonanța de urgență nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare s-a instituit acordarea personalului din cadrul MFP, ANAF, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și ANAP a unei majorări salariale similare celei prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr.490/2004, cu modificările și completările ulterioare“, se menționează în comunicat.