Răceala a bagat în spital sute de slătineni

187
Răcelile ne dau zdravăn de furcă

Sezonul rece, propice circulației virusurilor, a făcut să crească numărul pacienților care au ajuns la medic în ultima săptămână, în județul Olt, cu 20% față de media îmbolnăvirilor raportate în ultimele trei săptămâni anterioare acesteia.

Din cabinetele medicilor și camerele de gardă ale spitalelor s-au raportat 1.300 infecții respiratorii acute, în 36 de cazuri fiind necesară internarea, în timp ce numărul pneumoniilor a ajuns la 645, medicii hotărând tratarea în spital în 102 cazuri. Cum era de așteptat, afectați sunt în principal copiii, cu un sistem imunitar în formare, dar și vârstnicii și bolnavii cronici.
Din datele Direcției de Sănătate Publică, medicii care au ridicat din depozitul antiepidemic vaccinul antigripal l-au administrat deja la 1.392 de pacienți. Cei mai mulți dintre vaccinați sunt din grupa de risc „persoane peste 65 de ani“ – 588 doze, urmați de personalul medical – 400 doze administrate, și bolnavi cronici – 398 doze.
În această campanie de vaccinare DSP Olt a primit o primă tranșă de vaccin de aproape 15.000 doze, pe care l-a distribuit către vaccinatori, însă necesarul estimat este de 105.000.