Fiul lui Bercea Mondial – aproape 13 ani de pușcărie, soția, ginerele și fiica, și ei ani grei cu executare

81

Fiul lui Bercea, Florin Anghel, a primit 12 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare, ginerele lui Bercea, Marius Constantin – 4 ani și 6 luni, soția, Fănica Anghel – 3 ani și 9 luni, fiica, Izaura Anghel – 4 ani, 5 luni și 10 zile, iar fiul minor Grinică Ion – 6 luni prin măsură educativă neprivativă de libertate. Cu excepția celui din urmă, pentru toți pedepsele sunt cu executare. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Pedepse grele pentru membrii Clanului Bercea, pronunțate astăzi de Tribunalul Constanța în dosarul în care sunt judecați pentru șantajarea cumătrului Mircea Băsescu. Judecătorul a dispus ani grei de pușcărie, cel mai mult primind fiul lui Bercea, Florin Anghel, care a adunat nu mai puțin de 12 ani, 11 luni și 20 de zile. Cumnatul său a primit 4 ani și 6 luni, mama sa, Fănica Anghel – 3 ani și 9 luni, sora, Izaura Anghel – 4 ani, 5 luni și 10 zile, singurul care a primit o pedeapsă neprivativă de libertate fiind fratele Ion Grinică, acesta având de ispășit „măsura educativă a supravegherii, care constă în controlarea şi îndrumarea inculpatului Anghel Grinică -Ion sub coordonarea serviciului de probaţiune, pentru a asigura participarea la cursuri şcolare sau de formare profesională şi prevenirea desfăşurării unor activităţi sau intrarea în legătură cu anumite persoane care ar putea afecta procesul de îndreptare a acestuia“, conform minutei încheiate în urma ședinței de judecată.
Florin Anghel se află la acest moment în închisoare, inculpat într-un alt dosar, cumnatul său, Marius Constantin, este sub control judiciar, soția lui Bercea, Fănica, a fost liberată condiționat în ianuarie 2015 aceasta executând la acel moment o pedeapsă într-un alt dosar, fiica Izaura rămâne sub control judiciar până la 27 decembrie 2015.
Cel care i-a acuzat de șantaj, nimeni altul decât nașul de botez al fiicei Izaurei Anghel, Mircea Băsescu, va primi doar 7.000 euro despăgubiri morale, deși a cerut un milion. Inculpații vor suporta și cheltuielile de judecată, astfel: Constantin Marius – 4.700 lei, Anghel Florin – 4.400 lei, Anghel Fănica – 4.400 lei, Anghel Izaura – 4.700 lei şi Anghel Grinică Ion, acesta în solidar cu părţile responsabile civilmente (părinţi) Anghel Fănica şi Anghel Sandu -4.700lei (din care 2.500 lei pentru fiecare inculpat reprezintă cheltuieli ocazionate de faza de urmărire penală).
Reamintim că familiile Anghel și Băsescu s-au înrudit în 2010, când, prin intermediul lui Marian Căpățănă, Bercea i-a cerut fratelui fostului președinte să-i creștineze o nepoată. Doar un an mai târziu Bercea este încarcerat, nu pentru multele infracțiuni economice sau alte fapte de vitejie pentru care, la acel moment, era celebru în județ, ci pentru agresarea unui nepot. De aici lucrurile se rostogolesc, familia Anghel acuzând că i-ar fi remis lui Mircea Băsescu 600.000 euro să-l vadă pe șeful clanului din nou afară. Când au văzut că nu se întâmplă nimic, și-ar fi vrut banii înapoi. Au apărut filmări cu camera ascunsă, nici astăzi nu se știe de cine regizate, dar și o acuzație de șantaj, în urma căreia astăzi s-au ales cu pedepse record. Mircea Băsescu este la rândul său anchetat sub control judiciar pentru că ar fi încasat de la familia Anghel 250.000 lei.