Consiliul Județean a împărțit aproape 20 de miliarde lei vechi în județ, 13 comune primind între 1 și 4 miliarde

190

Aleșii județeni au fost din nou generoși în ședința ordinară de astăzi, repartizând din fondul de rezervă aproape 20 miliarde lei vechi pentru finanțarea diverselor investiții. Cea mai mare sumă a revenit comunei Strejești.

 

1.980 mii lei (19,8 miliarde lei vechi) s-au alocat astăzi din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția  Consiliului Județean către mai multe comune din județ. Banii sunt destinați finalizării mai multor investiții. Trei dintre alocări au fost comentate de reprezentanții PNL, aceștia motivând că nu sunt tocmai de acord cu finanțarea obiectivelor propuse, prin urmare s-au abținut de la vot. E vorba de banii alocați comunelor Colonești (100.000 lei pentru un târg săptămânal), Grojdibodu (100.000 lei pentru modernizarea unui teren multifuncțional destinat activității în aer liber, înființarea unui muzeu și amenajarea unui târg) și Dobrosloveni (construire centru informare turistică, dotare cămin cultural, modernizare drumuri comunale, amenajare sală de festivități și realizare Plan Urbanistic General), care n-ar fi avut tocmai urgențe,  a motivat consilierul Vlad Moisescu.

Restul fondurilor s-au distribuit astfel: Oboga – 400.000 – lei înființare rețea de canalizare și stație de epurare în satele Oboga de Mijloc, Varnava și Oboga de Sus; Dobrun – 100.000 lei – modernizare drumuri sătești în satul Dobrun; Strejești – 400.000 lei – cofinanțare în vederea finalizării reabilitării drumului comunal 20, un drum de 1,4 kilometri; Tia Mare – 100.000 lei – construire sală de festivități în satul Doanca și reparație străzi în Doanca și Tia Mare; Bîrza – 100.000 lei – modernizare și refacere străzi comunale și modernizarea grădiniței cu program normal (două săli de clasă) în Bîrza; Corbu – 180.000 lei – înfințare și dotare serviu de gospodărire comunală; Vâlcele – 100.000 lei – alimentare cu apă sat Vâlcele; Izbiceni – modernizarea sediului primăriei; Oporelu – 100.000 lei – alimentare cu apă în satele Beria de Sus, Beria de Jos și Oporelu; Rusănești – 100.000 lei – asfaltare strada Bisericii și strada Morii în satul Jieni și strada Primăriei și strada Morii în satul Rusănești.