Consilierii din Priseaca, trimişi la şedinţă de judecători

253

Judecătorii Tribunalului Olt au respins cererea de dizolvare a consiliului local Priseaca înaintată de unu ales social-democrat. Cum decizia nu a fost redactată, nu se cunoaşte motivaţia care a stat la baza ei. Mai ales că, membrii Legislativul local din această comună nu  s-a mai întâlnit în şedinţă de mai bine de un an, iar legea spune clar că el se dizolvă de drept după trei şedinţe consecutive neţinute.
,,Am aflat şi eu de pe portalul instanţei despre această hotărâre care este ciudată pentru că membrii consiliului local nu s-au mai întrunit în şedinţă de mai bine de un an de zile fapt ce înseamnă că se dizolvă de drept. În ciuda hotărârii judecătorilor, sunt sigur că aleşii vor contesta decizia judecătorilor şi nu se vor prezenta la următoarea convocare.”, spune edilul Florea.
Administraţia locală de la Priseaca funcţionează şi fără viceprimar şi buget local. Acest ultim aspect face imposibilă transpunerea în practică a planului de investiţii cu fonduri de la bugetul local. ,,Am strâns de mai mulţi ani sume importante la fondul de rulment pe care îmi propusesem să le folosesc la reabilitarea drumurilor. Pentru că nu avem buget aprobat, nu putem derula niciun fel de investiţie cu bani de la buget. În plus, lipsa bigetului ne împiedică să accesăm şi fondurile europene, pentru că nu putem garanta partea de cofinanţare”, a susţinut primarul Gheorghe Florea.
În Primăria Priseaca, scandalurile dintre primar şi o parte dintre consilieri se ţin lanţ de mai mulţi ani.