Șeful Sindicatului Polițiștilor Olt: „De la Președintele României și până la ultimul politician, mai are cineva onoare?!“

69

 

Un coleg a căzut la datorie, croindu-i calea vicepremierului Gabriel Oprea care se grăbea. Ministrul nici până astăzi n-a făcut precizări cu privire la motivul acelei grabe, invocând ancheta în desfășurare. În demisia de onoare nu doar ministrul nu mai crede, nu mai cred nici subalternii săi.

Subalternii ministrului Gabriel Oprea așteaptă finalizarea anchetei pentru a se stabili ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când un coleg de-al lor, Bogdan Gigină, și-a pierdut viața deschizând drumul ministrului. Indiferent de rezultat, tovarășul lor nu mai poate fi adus înapoi. Episodul însă le-a întărit convingerea că slujesc patria, dar și pe politicienii fără onoare. Șeful SNPPC – Biroul Teritorial Olt, Cristel Ioțu, a refuzat să comenteze circumstanțele producerii accidentului, tocmai pentru că o anchetă este în desfășurare, iar sindicalistul face zilnic, prin natura meseriei, cercetări asemănătoare, prin urmare , spune el, „n-ar fi corect, nu cunosc amănuntele“.

Polițistul nu este însă la fel de îndurător când vine vorba de aspectul moral al întregii povești. Ar trebui, sau nu, să-și dea demisia ministrul Internelor – Gabriel Oprea, dincolo de jocurile politice care, ce-i drept, se fac în aceste zile? Dacă s-ar putea vorbi de onoare la politiceni, lucrurile ar sta altfel, e convins Ioțu: „Trăim în România, de ce vorbim noi de ce se întâmplă în alte țări, unde se demisionează, cum spuneați, pentru o afirmație nepotrivită. De la Președintele României și până la ultimul politician, ați văzut la vreunul onoare?  Dacă n-aș fi depus un jurământ de credință, jurământ în care încă mai cred, aș fi plecat demult din țară. Toți suntem vinovați pentru ce se întâmplă, toți, pentru că noi îi votăm!”, a declarat Ioțu.