Expoziţie de debut, cu scop umanitar, la UNPR Olt

327

Operele  a 25 de tineri talentaţi slătineni au fost reunite, vineri seara, într-o expoziţie găzduită de UNPR Olt, la sediul de la „Vacanţa”. Evenimentul reprezintă pentru majoritatea tinerilor, în mare parte elevi de liceu, debutul artistic.
„Sunt fericită că văd atâţia oamni care au venit să-mi aprecieze munca”,a  rostit, emoţionată, Adina Manolache, completată de către ceilalţi colegi, care au ţinut să aprecieze iniţiativa unui asemenea vernisaj şi să-şi arate mulţumirea pentru încrederea arătată. „Mă bucur că nu ţinem arta la naftalină şi sper ca tinerii să fie promovaţi în continuare. Avem şi este păcat!”, a spus Alexandru Nicola. Printre cei care au expus şi s-au ocupat de organizarea acestui eveniment prin care colegii săi să nu stea în anonimat s-a numărat şi preşedintele elevilor uneperişti. „Mă bucur că sunt oameni care apreciază arta şi susţin tinerii. Este o muncă titanică să stai în atelier şi să realizezi ceva care să merite admirat. Este pentru prima dată când am ocazia să-mi expun public lucrările”, a mărturisit Ştefan Gibea.


Expoziţia „Universuri, Nuanţe, Pasiune, Realism” a fost organizată de către tinerii uneperişti, alături de talentele locale aflându-se nu numai profesorii, colegii şi rudele, ci şi  ministrul secretar de stat Emil Albotă, senatorul Teiu Păunescu şi Jenel Cpilău.
Aceasta este o lecţie predată cu responsabilitate, implicare şi dăruire de tinerii progresişti. O lecţie la care am participat cu interes şi pe care am învăţat-o la rândul meu în cadrul acestui vernisaj de artă iniţiat şi organizat de cei mai tineri politicieni ai noştri, cu cei mai tineri artişti din urbea noastră. Am văzut pasiune, am cunoscut talente şi, peste toate, m-am convins, o dată în plus, că tinerii au o valoare incontestabilă şi incomensurabilă. Este meritul lor şi datoria noastră să îl recunoaştem! Felicitări!”, a declarat admirativ Emil Albotă.
Grafică, pictură, fotografie, goblenuri, dar şi obiecte din lut, pot fi admirate de către iubitorii de artă timp de trei zile, expoziţia fiind una cu vânzare. Tinerii artişti au dat  dovadă totodată şi de nobleţe sufletească, acceptând ca primul lor vernisaj comun să fie dedicat unui scop umanitar: acela de a ajuta două eleve de la Colegiul Economic „PS Aurelian” Slatina, aflate în comă în urma unui accident rutier petrecut joia trecută.