Căldura în şcoli reprezintă, în această perioadă, prioritatea directorilor, temperaturile scăzute făcând imposibilă realizarea orelor de curs fără nicio sursă de căldură. 212 unităţi de învăţământ din judeţ sunt dotate cu centrale termice, pe gaze naturale sau curent electric. Dintre acestea, doar 139 funcţionează în condiţii de siguranţă pentru elevi.
La unităţile şcolare din Vităneşti, Branişte, Tătuleşti, Valea Mare, Priseaca, Slătioara, Vădastra, „AI Cuza” Corabia, Colegiul Tehnic „Danubius” şi Şcoala „Virgil Mazilescu” nici măcar nu a fost solicitată autorizarea celor 41 de centrale. Dintre cele 32 de centrale pentru care există solicitare, la 24 s-au constatat deficienţe de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Olt: fie că nu există ventilaţie, fie că nu s-au montat detectoare automate de gaze sau, pur şi simplu, că este îngreunat accesul de intervenţie în caz de incendiu. Mare parte, au fost soluţionate, restul cade în sarcina primăriilor să le rezolve cât mai repede. O situaţie specială, fără rezolvare, se găseşte la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”Slatina, unde încăperea centralei este amplasată sub un laborator. Motivaţia şcolii: nu există alt spaţiu de învăţământ.
Încălzire cu soba se asigură la 429 de unităţi de învăţământ din Olt care, în urma verificărilor, funcţionează în siguranţă. Potrivit IŞJ Olt, nu se înregistrează probleme în ceea ce priveşte asigurarea necesarului de combustibil solid, la cele şase unităţi unde necesarul nu este de 100% acesta fiind achiziţionat şi urmând să ajungă la şcoli.