PSD-iştii olteni l-au ales pe Dragnea… pe hârtie

74

Mascaradă de alegeri la PSD pentru alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. La Olt, ar fi trebuit să se prezinte la secţiile de vot constituite la nivelul fiecărei localităţi circa 16.000 de membri. De prezentat s-au prezentat câteva sute, restul au votat… de acasă. Echipa de organizare a avut treabă multă să completeze buletinele şi chestionarele ce le erau acestora adresate. Cu toate acestea, nu absenţa votanţilor a fost problema, ci faptul că unii s-au trezit membri de partid fără să ştie. Cei mai mulţi dintre ei, angajaţi ai instituţiilor conduse de directori cu carnet de partid de culoare roşu.
,,M-au sunat să merg să votez şi le-am spus că eu nu sunt membru de partid. M-au contrazis, deşi ştiu foarte clar că nu am semnat niciodată vreo adeziune. Mi s-a răspuns că nu mai ţin minte. Mi-a fost frică să le cer dovada, că mă dau ăştia afară şi rămân pe drumuri. Sunt sigur că nici măcar nu s-au sinchisit să-mi falsifice semnătura de pe vreun document. Cine ştie ce mâzgăleală era acolo şi cine a făcut-o”, ne-a declarat un membru făcut cu forţa.
Preşedintele PSD Olt a declarat înainte de scrutinul intern că, deşi nu se pune problema ca Liviu Dragnea, care candidează singur, să piardă, acţiunea este importantă pentru că va dovedi forţa partidului de a se mobiliza la alegerile de anul viitor, prezenţa fiind un indicator extrem de important din acest punct de vedere. Rămâne de văzut câţi membri, reali sau fictivi, au ȋnfruntat ploaia de dragul partidului sau de teama locului de muncă.