Pugiliste de aur

99

CSM Slatina a dat lovitura la Campionatul Naţional de Box Feminin, desfăşurat la Câmpulung, săptămâna trecută. Pugilistele antrenate de Constantin Gălbenuşe au obţinut şapte medalii, dintre care şase de aur şi una de argint. Cele mai valoroase medalii au fost cele cucerite, fără drept de apel, de senioarele Luminiţa Turcin şi Florina Radu. Turcin a stabilit, cu această ocazie, un nou record: 14 titluri naţionale consecutive, la opt categorii diferite.

Luminiţa Turcin, campioana fără pereche
Nu poţi scrie despre performanţele pugilistelor noastre la competiţiile naţionale şi internaţionale fără să aminteşti de CSM Slatina ( n.r.fostă Alro) sau de Luminiţa Turcin. Ea este una dintre emblemele echipei naţionale la acest sport. Acest statut l-a căpătat după ani buni de muncă asiduă în sala de box şi în urma cuceririi mai multor medalii la campionatele naţionale, europene şi chiar mondiale.
,,Mă pot lăuda cu o performanţă importantă. La recentele Campionate Naţionale, am obţinut al 14-lea titlu consecutiv şi sunt singura pugilistă care a devenit campioană la opt categorii diferite”, ne-a declarat Luminiţa Turcin.
Pugilista de aur continuă să se antreneze pentru obţinerea de noi medalii. Chiar dacă nu poate lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio, din cauza faptului că nu are categorie la care să boxeze, campioana noastră se antrenează pentru mondiale. Îşi doreşte cu ardoare titlul de campioană a lumii, care-i lipseşte din palmares.
,,Pentru a ne reprezenta la Olimpiadă, Luminiţa trebuie să slăbească mult, pentru a se încadra într-una din categoriile de la această competiţie. Ea a încercat o cură rapidă, însă medicul i-a interzis, după scurt timp, pentru că-i scădea masa musculară. Va continua să se antreneze pentru celelalte competiţii importante: Campionatul European şi Campionatul Mondial”, a declarat maestrul Constantin Gălbenuşe.
În ultima perioadă, Luminiţa Turcin, care boxează la categoria 81 kg, a participat, timp de patru zile, împreună cu colega şi prietena ei, Florina Radu, la Campionatul pe echipe al Bulgariei. Cele două pugiliste au reprezentat echipa oraşului Ruse.

Florina Radu, speranţa oltenilor pentru J.O.
Mai tânăra colegă a Luminiţie, Florina Radu, s-a întors şi ea de la Câmpulung cu medalia de aur şi titlul de campioană naţională la seniore, categoria 75kg. Este al doilea titlu şi, cu siguranţă, nu va fi ultimul. Florina se antrenează acum nu doar pentru Campionatul European sau cel Mondial, ci şi pentru a prinde un loc în lotul României la Jocurile Olimpice de la Rio.
,,Nu am avut emoţii la Campionatul Naţional. Sunt cea mai în formă sportivă la categoria mea de greutate aşa că mă aşteptam să obţin titlul de campioană. Bucuria obţinerii acestui titlu a fost mare dar pot spune ca a trecut. Acum am început pregătirile pentru următoarele competiţii”, a susţinut Florina înainte de plecarea în Bulgaria.
Pugilista olteană visează deja la un titlu de campioană europeană şi mondială, dar şi la titlul olimpic.
,,Obiectivul principal este calificarea la Rio şi, de ce nu, obţinerea unui titlu olimpic. Este visul oricărui sportiv de performanţă, indiferent de sportul practicat. Mă simt capabilă să aduc la Slatina medalia olimpică”, a susţinut campioana noastră.

CSM a dat lovitura
Echipa de box feminin a Clubului Sportiv Municipal a obţinut la Campionatul Naţional şapte medalii, dintre care şase de aur. Trei dintre ele au fost obţinute la senioare. Pe lângă Luminiţa Turcin şi Florina Radu, la Slatina au revenit cu medalii de aur şi pugilistele: Maria Zorlescu – la 52 de kilograme, Camelia Fieraru (foto) – la 60 de kilograme, Mihaela Gheorghe – la 63 de kilograme. Cele trei sunt campioane naţionale la nivel de junioare. La tineret, Cătălina Stan a cucerit aurul la categoria +81. Medalia de argint a fost cucerită de Gabriela Radu la +81, ea fiind învinsă chiar de Luminiţa Turcin.
,,Luminiţa Turcin şi Florina Radu sunt sportive foarte valoroase. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât în echipa noastră avem şi sportive tinere care le calcă pe urme, care vor prelua ştafeta ridicată foarte sus de cele două”, a susţinut Gălbenuşe.