Preşedintele PNL va da cu subsemnatul la Parchet

143

Deputatul Gigel Ştirbu  a primit un cadou neobişnui de anul nou.  El a fost reclamat în decembrie de Sindicatul ,,România Film” la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru abuz în serviciu. Plângerea penală vizează activitatea desfăşurată de demnitarul oltean în calitate de ministru al Culturii. Alături de Gigel Ştirbu, au mai fost reclamaţi şi  foştii miniştri ai Culturii: Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Puiu Haşotti, Daniel Barbu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de acuzele aduse de sindicaliştii  ,,România Film”, foştii şefi ai culturii naţionale ar putea primi până la şapte ani de închisoare, potrivit noului Cod Penal.

Potrivit Mediafax, sindicaliştii susţin că au depus plângerea penală pentru că foştii miniştri, prin modul în care şi-au exercitat atribuţiile de serviciu, au adus grave atingeri Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor «RomâniaFilm», vătămare care a afectar interesele patrimoniale ale angajaţilor, membri ai sindicatului.

,, Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică” susţin sindicaliştii din industria filmului în denunţul depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia lor a fost luată după ce pichetarea din luna noiembrie a sediului Ministerului Culturii, pentru o săptămână, nu a avut efectul scontat: găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemelor existente la România Film, aflată în subordinea ministerului amintit.