Rezerve de lux cu bani din buzunar

209

Un medic din Slatina a transformat o magazie a spitalului în care lucrează în două rezerve de lux. Materialele necesare renovării spaţiului au fost plătite din banii proprii iar mâna de lucru a fost asigurată de firma de construcţii a fiului său. Gestul medicului i-a luat prin surprindere pe colegi care au recunoscut că gestul acestuia este unul greu de întâlnit. Ideea i-a venit după ce a constatat că în secţia în care lucra nu exista nicio rezervă, unde anumiţi pacienţi mai cu dare de mână să fie internaţi. Doctorul, în vârstă de 70 de ani, care va părăsi spitalul în primăvară, a dorit ca astfel să lase în urma sa ceva consistent pentru pacienţii secţiei în care a lucrat aproape 40 de ani.

 

Medicul psihiatru Păun Bădoi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va renunţa la profesie, din cauza vârstei, peste câteva luni. Înainte de a pleca a decis să lase ceva în urmă care să le amintească tuturor de el. Cum soţia îl părăsise cu puţin timp în urmă, el a decis ca investiţia pe care urma să o facă prin transformarea unei magazii în două rezerve de lux să o facă în memoria celei care i-a fost alături foarte mulţi ani. ,,S-a tot vorbit că ar fi bine ca în fiecare secţie să existe una-două rezerve unde să fie internaţi, contra cost, pacienţii dispuşi să plătească pentru a avea condiţii mai bune. Aşa mi-a venit ideea. Am discutat-o cu fiul meu care m-a susţinut şi m-a sprijinit în transpunerea ei în practică. Aveam aici în spital o sală mare care era folosită drept magazie. Am decis să o transformăm în două rezerve. Am făcut totul în memoria soţiei mele care m-a părăsit de curând.

Înainte de a trece la lucru am informat conducerea spitalului. Ca să alegem cea mai bună soluţie de amenajare a rezervelor, am făcut unele studii pentru a stabili unde şi care sunt zidurile de rezistenţă şi unde puteam să ridicăm pereţii falşi pentru a despărţi în două spaţiul respectiv.

De când au venit muncitorii să se apuce de treabă şi până au terminat au trecut două săptămâni. S-a muncit temeinic şi a ieşit lucru bun. Se poate vedea că au ieşit două rezerve moderne… Sunt ca nişte garsoniere, fiecare având grup sanitar propriu, apă curentă rece şi caldă…”, a declarat medicul Păun Bădoi.

Cât despre suma cheltuită din propriul buzunar pentru cele două rezerve, doctorul a susţinut că valoarea materialelor se ridică la aproximativ 12.000 lei. Forţa de muncă a fost pusă gratis la dispoziţia sa de fiul care este antreprenor în domeniul construcţiilor.

,,Pentru achiziţionarea materialelor de construcţii am cheltuit cam 12.000 lei. Forţa de muncă nu am plătit-o pentru că muncitorii au fost trimişi de fiul meu… El a sponsorizat investiţia cu forţa de muncă”, a susţinut Bădoi

 

Colegii şi conducerea spitalului au fost impresionaţi de iniţiativa medicului psihiatru.

,,Am o părere foarte bună despre domnul doctor şi ce a făcut el pentru pacienţi. Puţini oameni, chiar dacă au forte mulţi bani, nu sunt dispuşi să renunţe la o sumă importantă pentru a face ceva pentru semenii lui. Gestul domnului doctor nu mă miră. Atât dumnealui cât şi alţi medici au demonstrat în timp că au un suflet mare, că sunt afectaţi de situaţia multora dintre proprii pacienţi. Nu de puţine ori, în special de sărbători, dumenalor dar şi fetele care lucrează în această secţie vin la serviciu cu mâncare sau haine pentru a le da pacienţilor. Noi, aici, avem pacienţi mai aparte de care, de multe ori, rudele uită după ce-i internează. Unii nu au bani să ajungă acasă după ce sunt externaţi”, ne-a declarat una dintre asistente.

,,Toţi cei care vor folosi rezerele amenajate de domnul doctor Bădoi îşi vor aminti de dumnealui. Spaţiile amenajate sunt cele mai frumoase din aceastăs ecţie. De ele vor beneficia nu doar pacienţii secţiei dar şi personalul medical care vor putea oferi chiar şi consultaţii aici”, a susţinut una dintre infirmiere.

,,Lucrările de amenajare a rezervelor nu au durat foarte mult dar a ieşit ceva deosebit. Aici vom susţine consultaţiile de psihoterapie… Se pretează foarte bine la aşa ceva…”, a susţinut unul dintre medicii psihiatri tineri, care îi vor lua locul medicului Bădoi.

Gestul cunoscutului psihiatru a fost apreciat şi de pacienţi.

,,Am auzit că a amenajat domnul doctor rezervele de care mă ăntrebaţi dar nu le-am văzut. Ce părere să am? Am o părere bună, atţt despre gestul său cât şi al profesionalismului său. E un medic foarte bun, greu de înlocuit… Ar fi bine ca gestul său să fie urmat şi de alţiic are au doar mână de luat… Când le lipseşte ceva aşteaptă cu mâna întinsă să primească totul de la conducerea spitalului”, ne-a spus un bărbat care se tratează de ani de zile la medicul Bădoi.

Cât priveşte conducerea unităţii spitaliceşti, prin vocea directorului medical Cătălin pătru, aceasta susţine că orice sponsorizare este binevenită, indiferent de cine o face.

,,În ciuda investiţiilor făcut în spital, nevoile cotinuă să fie mari motiv pentru care orice sponsorizare este binevenită, indiferent că ea vine din aprte apropriilor angajaţi sau din afara spitalului. Evident că gestul domnului doctor Bădoi este unul de apreciat. De comun acord cu domnia sa am decis ca rezervele amenajate să fie folosite pentru consultaţii de către medicii tineri care au venit în spital. Asta, pentru început, până ce cabinetul domnului doctor dar şi a uni alt colega al său se vor elibera prin ieşirea la pensie”, a afirmat dr. Cătălin Pătru.