Liberalii pregătesc Consiliul Naţional

82

 

Separat şi… împreună vechii liberali şi foştii democrat-liberali se pregătesc pentru Consiliul Naţional. Potrivit declaraţiilor celor doi copreşedinţi, Siminica Mirea şi Gigel Ştirbu, PNL olt va fi reprezentat de 19 delegaţi, 10 democrat-liberali şi nouă reprezentanţi ai vechiului PNL.

,,Fostul PDL Olt va fi reprezentat la Consiliul Naţional de la finele săptămânii viitoare de 10 membri. Şase dintre ei sunt de drept iar patru sunt aleşi. Până la comasarea efectivă cu PNL Olt, noi am demarat evaluarea tuturor organizaţiilor din teritoriu. Zilnic, reprezentanţi ai conducerii judeţene se deplasează în teritoriu, fiecare în zona în care răspunde, participă la şedinţele organizaţiilor locale şi, împreună cu colegii din organizaţiile lcoale, fac o evaluare a structurii şi stabilesc direcţia şi modalităţile în care acestea trebuie să ajungă. Vrem ca atunci când vom fuziona să venim întăriţi, cu poftă de muncă şi să face o treabă excelentă care să ne conducă spre victorile la următoarele scrutinuri electorale. Este foarte important ca la alegerile locale din 2016, PNL să iasă victorios iar alegerile parlamentare din toamna acelui an să permită formarea unui guvern de dreapta care să aducă prosperitate pentru români”, a declarat Siminica Mirea.

Legat de colaborarea prefuziune dintre vechiul PNL şi foştii PDL-işti, deputatul Gigel Ştirbu a făcut o declaraţie în aceiaşi notă.

,,Colaborarea din interiorul noului PNL este una normală. Fiecare am avut întâlniri în urma cărora am făcut evaluări ale organizaşiilor locale, am luat măsurile necesare reactivării membrilor deveniţi inactivi şi am decis delegaţii la Consiliul Naţional. Noi vom avea nouă delegaţi. La Consiliul Naţional se vor stabili criteriile de fuzionare a celor două organizaţii, criterii care au fost deja aprobate de comisia paritară stabilită la nivel central. Vă pot spune că aceste criterii sunt în număr de două: rezultatul de la alegerile europarlamentare  în procent de 80% şi numărul primarilor în procent de 20%”, a susţinut deputatul Gigel Ştirbu, liderul fostei organizaţii judeţene