Dracul de Felix şi-a băgat coada în propria ogradă

74

Scandal în Partidul Conservator. Gaz pe foc a pus fondatorul partidului Dan Voiculescu, zis şi Felix, aflat pentru 10 ani după gratii, acuzat fiind de fapte de corupţie.Acesta a ajuns să-şi considere omul pus în fruntea patidului, Daniel Constantin, ca fiind unul dintre vinovaţii pentru situaţia sa actuală. El l-a acuzat public pe ministrul Agriculturii că a pus umărul la condamnarea sa prin menţinerea instituţiei pe care o conduce ca parte civilă în dosarul ce i-a adus 10 ani de închisoare. Voiculescu a decis că trebuie să-l înlocuie pe Constantin, susţin surse din interiorul partidului, cu senatorului de Bacău, Nistor Vasile. Ministrul nu doreşte să plece din fruntea partidului şi încearcă să-l scoată de sub influenţa lui Voiculescu. Cu ştate vechi în partid, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, încearcă să profite de degringoladă şi să se impună în fruntea PC. Aşa că hărmălaia din micul partid aflat la guvernare şi beneficiar al două dintre portofoliile ministeriale e mare.

Fiecare dintre cei care visează să ajungă singuri sau cu ajutor intern sau extern in fruntea partidului, pe care să-l îndrepte într-o direcţie sau alta, are propria strategie. Primul care a început să o aplice este ministrul Agriculturii. El şi-a invitat o parte dintre colegii parlamentari la un hotel. Astfel a vrut să-şi testeze sustinerea. La întâlnirea organizată de Daniel Constantin a fost invitat şi liderul organizaţiei de la Olt, senatorul Mihai Niţă. Acesta a şi dat curs invitaţiei.  Pentru Realitatea Oltului, demnitarul oltean a recunoscut existenţa tensiunilor din partid.

,,Sunt anumite discuţii în interiorul partidului. Unii dintre colegi cred în actualul preşedinte, alţii merg pe mâna lui piedone şi mai sunt şi alţii. Pe mine num ă interesează aceste discuţii. Mi se par a fi extrem de dăunătoare partidului. Cred că nun e ocupăm de ceea ce trebuie. Ar fi mai util ca noi să ne ocupăm de întărirea partidului, să ne întărim şi să reconstruim organizaţiile locale pentru a avea pe viitor rezultate bune. Să putem candida ca partid de sine stătător, ca să spun aşa.

Noi, la nivel de organizaţie judeţeană nu am luat, încă, o decizie. Tot ceea ce vă pot spune este că vom fi de partea celui care ne va respecta pe noi ca şi organizaţie. Este foarte important să respecte şi partidul şi sa-l ajute să meargă pe propriile picioare. Vom vedea în curând dacă vom avea sau nu congres în martie, cine va candida şi cu ce va veni fiecare în faţa membrilor. Vom analiza propunerile şi vom lua o decizie. Deocamdată starea de tensiune nu-I pregnantă pentru că noi suntem încă în vacanţă. Când vom reveni la Bucureşti, situaţia se va dinamiza, sunt sigur”, a declarat preşedintele PC, senatorul Mihai Niţă. Acesta a promis că, indiferent de ce se va întâmpla şi cine va conduce partidul, el nu va pleca din barca PC chiar dacă a recunoscut că a avut unele aluzii cu privire la trecutul său politic.

,, Au fost unii dintre foştii colegi din PDL care au bătut nişte apropouri. Nu s-au făcut presiuni asupra mea de a veni în rândurile noii puteri, la PNL. Mi s-a spus că mă aşteaptă în apoi în partid. Eu rămân în PC şi voi vedea ce se întâmplă”, a mai spus Niţă. Senatorul nu a exclus ca o parte dintre colegi să o vireze spre noul PNL în ideea că pasul înapoi prin plecarea acum de la Putere ar însemna unul înainte spre o perioadă mai lungă la ,,masa bogaţilor”.

Aşa cum sunt unii care nu simpatizează PSD-ul dar le joacă mai marilor social-democraţi în strună pentru a fi la putere, aşa vor fi alţii care vor să schimbe macazul şi să plece de la putere pentru a reveni cu mai multă forţă şi pentru mai mult timp.