Podul Olt, simbolul Slatinei

532

Campania „Mândri de a fi slătineni-Simbolul Slatinei pe harta României unite” s-a încheiat. Slătinenii care au avut de ales din cele 12 obiective propuse de municipalitate- Podul peste râul Olt, sediul prefecturii, sediul primăriei, Mănăstirea Strehareţi, Dealul Grădişte – Casa Căsătoriilor cu castelul de apă şi cel mai mare drapel, strada Lipscani – Centrul Vechi, Mănăstirea Clocociov, Parcul „Eugen Ionescu”, Esplanada, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Oraşul aluminiului – zona industrială sau Căluşul Oltenesc,  au decis: reşedinţa Oltului va fi reprezentată de Podul Olt. Vestea a fost dată comunicată de edilul Minel prina, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale.

„Pe parcursul lunii noiembrie am avut o acţiune prin care am dorit să ne alegem simbolul Slatinei – ceea ce au considerat slătinenii că i-ar reprezenta. Au fost 12 simboluri supuse analizei, iar din acestea a fost ales Podul Olt. În acest moment s-a făcut harta unită, iar pe puzzle-ul pe care trebuie să-l asamblăm avem şi noi simbolul nostru, al municipiului Slatina, anume Podul Olt”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

Cum însă vremea a fost extrem de capricioasă, puzzle-ul pregătit de autoritîţi ce trebuia montat de 36 de elevi, nu a mai fost realizat, acest lucru urmează să sereaşizeze atunci cant timpul va permite. Nu la fel se va întâmplaşi cu desemnarea câştigătorilor premiilor,, puse la bătaie” de autorităţi.

„Urmează să facem extragerea pentru că avem foarte multe premii. Sunt persoane care vor pleca în Maramureş, pe Valea Prahovei. Sunt foarte multe premii şi cei care vor câştiga sper să se simtă foarte bine în aceste excursii”, a mai spus primarul Slatinei.

Podul Olt nu este obiectiv oarecare. El este primul pod de fier amenajat peste un râu intern românesc. A fost construit între anii 1888-1891, de către inginerul Davidescu. Interesant este că deşi va reprezenta Slatina, Podul Olt nu se află în administrarea municipalităţii ci a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Instituţia nu a făcut nimic important pentru acest obiectiv ieşit de ani buni din garanţie.