Fratele lui Râmaru, în război cu statul

275

Statul român ar putea să plătească despăgubiri importante familiei celui mai de temut criminal în serie, Ion Râmaru. Născut în Corabia, acesta a îngrozit bucureştiu pe vremea când era student la medicină veterinarp. Pentru zeci de infracţiuni, majoritatea cu violenţă, Râmaru a fost condamant la moarte şi a fost executat, prin împuşcare, în toamna lui 1971. De câţiva ani fratele lui, George Ciocan, vrea să intre în posesia rămăşiţelor pământeşti pentru a le inhuma creştineşte. Cum autorităţile pe uşa cărora a bătut sub diverse forme s-au eschivat în a-I furniza informaţiile solicitate, bărbatul a acţionat statul în judecată. Acţiunea a fost introdusă de avocatul său, Artin Sarchizian. George Ciocan, cere satului despăgubiri de 200.000 euro.

 

George Ciocan, fratele lui Ion Rîmaru, cel mai renumit criminal în serie, susţine că probele împotriva acestuia, care au condus la condamnare, nu au fost reale. ,,Au fost probe fabricate de comunişti. Trebuiau să găsească un ţap ispăşitor pentru crimele care au fost săvârşite în acea perioadă”, a susţinut pentru o publicaţie centrală fratele lui Râmaru. El şi-a exprimat scepticismul şi cu privire la executarea criminalului.

“În condiţiile în care cadavrul lui este de negăsit, cred că acesta se află cu siguranţă în Statele Unite, unde lucrează ca ofiţer sun acoperire. În ultimii ani am primit mai multe semne în această direcţie”, a mai afirmat George Ciocan, precizând că existau suspiciuni cu privire la o posibilă colaborare a acestuia cu serviciile secrete, datorită firii sale.

“Ion era foarte secretos, nu avea aşa mulţi prieteni, şi noi toţi bănuiam că este poliţist sub acoperire. Nu am avut însă niciodată confirmarea asta”, a susţinut Ciocan.

 

Fratele lui Râmaru a început, în urmă cu mai mulţi ani, demersurile în urma cărora vrea să afle adevărul despre cel mai de temut criminal roman în serie. Dacă a fost totuşi executat, el vrea să afle unde îi sunt înhumate rămăşiţele pământeşti, să le poată lua şi să le inmormânteze creştineşte. Iar pentru acest lucru a început războiul cu statul, după ce autorităţile cărora li s-a adresat au refuzat să-I ofere informaţiile solicitate.

,,Direcţia Generală a Penitenciarelor mi-a răspuns evaziv că nu pot să precizeze locul în care a fost înhumat fratele meu. Eu am cerut să mi se comunice locul în care a fost îngropat nu dacă şi nu dacă pot sau nu să mi-l comunice”, a precizat George Ciocan, fratele lui Râmaru.

Cristian Paraschivescu, autopsierul care a asistat la executarea lui Râmaru, în urmă cu aproape patru decenii, susţine că fostul criminal în serie a fost împuşcat. El a mai susţinut, recent, pentru colegii din presa centrală că nu a efectuat autopsia cadavrului şi că nici nu ştie ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit.

,,Cu siguranţă că el a fost inhumat. Nu ştiu unde, dar undeva se află. Probabil că nimeni nu a ştiut de acest loc pentru că era vorba de un criminal feroce”, a declarat Paraschivescu ntr-o emisiune TV.

 

Pentru că statul nu i-a oferit informaţiile solicitate şi nici nu l-au ajutat să intre în posesia rămăşiţelor pâmânteşti ale lui Ion Râmaru, George Ciocan vrea să primească despăgubiri. În acest sens, el a introdus, prin intermediul avocatului Artin Sarchizian o acţiune în instanţă. Cere despăgubiri morale în valoare de 200.000 euro.

Nu este pentru prima dată când fratele lui Râmaru începe un război în numele criminalului. El a mai făcut acest lucru în 2007. Atunci el s-a adresat judecătorilor cu privire la punctele de vedere exprimate de SOV şi Silviu Prigoană. El i-a acuzat pe cei doi proprietari de televiziune de calomnie, susţinând că, prin reportajele legate de Râmaru, a fost calomniat. Valoarea despăgubirilor cerute atunci s-au ridicat la 50 miliarde de lei vechi.

 

Despre Ion Râmaru, fratele criminalului a susţinut că nu era nici pe departe aşa cum l-.au descries ziariştii.  Ion nu era cum l-au prezentat toti pe la televiziuni sau oportunistii prin carti. Nu era vampir si nu omora pisici. Iubea femeile si femeile il iubeau pe el”, sustine barbatul precizând că “în 84 am primit o scrisoare de la astrologul Ionel Petroşanu care mi-a spus ca Ion trebuia să devina actor.Eu stiu că îi placea boxul, bea ouă. Nu trebuia să facă vreun efort ca să cucerească femeile, el era un tip foarte chipes. Purta doar cămăşi făcute pe comandă, de la case de modă. Când era student bunicii îi dadeau bani, pentru că aveau pensii frumuşele”, şi-a amintiti Ciocan despre fratele sau, criminalul care a îngrozit Bucureştiul în anii 70, după ce a atacat 14 femei şi a omorât patru dintre ele.

 

Ion Râmaru îşi urmărea victimele pe care le acosta în locurile mai puţin circulate şi, sub ameninţare, le viola. O parte dintre victime erau strangulate chiar în timpul actului sexual, altele după.
Autorităţile de atunci şi-au dat seama că au de a face cu un criminal în serie abia după ce au descoperit cea de a treia victimă. Atunci au observat că toate crimele poartă o singură semnătură.
Rîmaru a fost prins în luna mai a anului 1971, după căutări fără precedent. Una dintre probele care l-au încriminat a fost o adeverinţă eliberată de la cabinetul medical al Universităţii de Medicină Veterinară din Bucureşti, unde acesta era student. Documentul a fost găsit sub ultima victimă. El şi-a recunoscut tot palmaresul de infracţiuni săvârşite: 23 dintre cele mai grave. A fost condamnat la moarte şi s-a numărat printre cei 104 români care au fost executaţi prin împuşcare, în perioada comunistă.