CUTREMUL ÎN PSD: Geoană, Şova şi Vanghelie, excluşi din partid

67

Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie au fost excluşi, aseară, din PSD. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului. ,,A fost o execuţie”, a declarat Vanghelie, precizând că excluderea lor a fost plănuită de o săptămână de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta. Împotriva excluderii celor trei au fost doar Ion Iliescu şi Cătălin Ivan.

 „Eu, în continuare, vreau să fac un apel către toţi colegii noştri şi cei care sunt aici să trecem peste acest moment delicat, toată lumea e nervoasă, toată lumea e înfierbântată. A fost o discuţie lungă, utilă, cu privire la stabilirea unui calendar. În finalul întâlnirii, Ponta a făcut propunerea de excluderi pentru un număr de colegi, inclusiv pentru mine, dar, după o discuţie lungă şi contradictorie, opinia generală a fost cea legată de suspendarea acestor trei colegi ai noştri până la Congres. Nu vreau să fac comentarii la cald pentru că mai rău punem ulei pe foc”, a declarat Mircea Geoană, după şedinţa PSD, care a durat 6 ore.

Cele mai virulente atacuri la adresa conducerii PSD au venit la finalul şedinţei din partea lui Marian Vanghelie.

,,Am ieşit din sală pentru că mi-a fost greaţă! O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”, a spus Vanghelie.

Senatorul de Olt, Dan Şova, cu vocea gâtuită de supărare a fost singurul care s-a arătat dispus să-şi suporte sancţiunea venită din parte prietenului Ponta.

,,Îmi iau un timp de reflexie să-mi dau seama de ce s-a luat această decizie. Argumentele sunt că am încălcat un principiu de bază, acela al unităţii partidului. Îmi asum greşeala făcută, este o decizie corectă a partidului. Nu mă alătur altui partid”, a declarat Dan Şova.