Negrescu are cabinet de europarlamentar la Olt

152

Cel mai tânăr eurodeputat care reprezintă țara noastră la Bruxelles și-a deschis începând de ieri un cabinet la Slatina, în prezența președintelui PSD Olt, Paul Stănescu. Născut pe 17 august 1985 în București, Victor Negrescu activează în Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European şi este membru permanent în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE. Mai deţine calitatea de membru supleant în Comisia pentru afaceri juridice, Comisia pentru afaceri constituţionale, Delegaţia pentru relaţiile cu Canada. A terminat studiile preuniversitare în străinătate, în cadrul Longchamp School – Bruxelles, Belgia (1997-1998), Notre Dame des Champs Institute – Bruxelles, Belgia (1998-2001), «Victor Duruy» Highschool – Paris, Franța (2001-2004). Este licenţiat în ştiinţe politice în cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2008.

După cum a precizat, Victor Negrescu a ajuns în Parlamentul European cu un set de proiecte prin care urmăreşte facilitarea accesului la fondurile europene pentru statele membre UE, promovarea Garanţiei europene pentru Sănătate şi uniformizarea cerinţelor sistemelor de educaţie din UE astfel încât elevii şi studenţii din statele membre să nu mai fie nevoiţi să-şi echivaleze studiile. Este primul europarlamentar român care a introdus în dezbatere şi analiză un Proiect Pilot – Accesul la Sănătate pentru persoanele din mediu rural.

„Am deschis biroul parlamentar din Slatina, iar pentru aceasta trebuie să mulțumesc PSD Olt și presei locale pentru frumoasa primire, domnilor Paul Stănescu, Marius Oprescu și Darius Vâlcov pentru susținere și colegei noastre Mirela Vasile, vicepreședinte PES activists pentru dedicația cu care s-a implicat mereu alături de noi. Sunt și voi fi mereu recunoscător celor care au contribuit la alegerea mea în funcția de europarlamentar, tuturor militanților PSD/PES activists care muncesc zi de zi in campanii, și organizațiilor PSD, cum este cea din Olt, care fac din PSD principala forță politică din România.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, să știți că în momentul de față climatul la Bruxelles este unul extrem de liniștit, în sensul în care premierul Victor Ponta, candidatul nostru la alegerile prezidențiale, beneficiază de întreaga susținere a Grupului Social Democrat din Parlamentul European, din partea președintelui grupului, domnului Gianni Pittella, cu care am vorbit chiar zilele trecute, din partea președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Vreau să vă spun că ei nu înțeleg atacurile și discuțiile care au avut loc în țara noastră în ultimele zile și practic nu ascultă, consideră intervențiile președintelui Traian Băsescu un fel de bazaconii electorale”, a declarat Victor Negrescu la inaugurarea biroului europarlamentar de la Slatina.

Europarlamentarul a ținut să precizeze că Victor Ponta este cea mai bună soluție pentru România și că, prin intermediul celor doi consilieri ce-și vor desfășura activitatea la biroul europarlamentar de la Slatina, va fi mai aproape de olteni și îi va ține la curent cu politicile europene. „Consider că Victor Ponta este singurul candidat la președinție care garantează un parcurs european pentru țara noastră și un nivel de performanță pe care românii îl merită. În lumina ultimelor declarații ale lui Klaus Iohannis conform cărora cei care nu au reușit să aibă 6 case din rândul profesorilor au avut «ghinion» Iohannis a pierdut orice șansă de a deveni președintele României. Victor Ponta a fost și rămâne singura opțiune pentru a deveni președintele României, iar cu susținerea PSD acest lucru va deveni realitate după 16 noiembrie.

Am o campanie foarte hotărâtă care are ca obiectiv menținerea unei relații strânse cu cetățenii și transparentizarea totală a deciziilor europene. Cred că trebuie să fim alături de oameni și să încercăm să-i informăm corect despre ceea ce se poate face pentru ei la nivelul politicilor europene. Faptul că această campanie a mea coincide cu campania electorală îmi dă ocazia să dublez mesajul meu de susținere pentru candidatul Victor Ponta la președinție”, a mai precizat Victor Negrescu