101 USL-iști

76

Președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a anunțat într-o conferință de presă că numărul primarilor cu adeziune la Alianța PSD-UNPR-PC a ajuns la 101, din totalul de 112 localități oltene. Evident că cei mai mulți dintre edili au sau și-au făcut recent adeziune la PSD, în Olt existând în momentul de față 95 localități conduse de primari PSD, restul de șase aparținând UNPR. Dintre edilii care au ales să se alăture în ultimul timp USL doar unul singur a intrat la UNPR, este vorba de primarul de la Curtișoara, Cosmin Ungureanu.

„Printre primarii care au venit la noi în ultimul timp se află cei de la Văleni, Bobicești, Gârcov, Băbiciu, Gura Padinii, Cilieni, Giuvărăști, Bucinișu, Mărunței, Radomirești, Grojdibodu și Stoicănești. Aceștia se adaugă celor care au venit alături de USL mai demult – Voineasa, Valea Mare, Dobreţu, Găneasa, Cungrea, Grădinari, Perieţi, Deveselu şi Stoeneşti. Așadar, după cum vedeți, foarte mulți primari au ales să continuie proiectul început împreună în urmă cu doi ani de zile, proiectul USL-ului la acea vreme. Noi am ieșit în fața oamenilor și le-am cerut voturile, dar unii care urmăreau interese personale au părăsit acest proiect”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul PSD Olt a menționat și faptul că în toate localitățile unde primarul a ales să se alăture proiectului USL, această alianță și-a asigurat și majoritatea în consiliile locale.

Doar trei zile mai sunt până la expirarea termenului prevăzut de OUG 55/2014 privind unele măsuri în administrația publică, iar la Olt efectele acestei ordonanțe se vede cu ochiul liber, practic doar 11 localități mai fiind conduse de edili de altă culoare decât cea a USL, Marius Oprescu precizând, însă, cu nu a fost nicio vânătoare de primari. „La noi nu se poate pune problema cu vânătoarea de primari, noi nu am așteptat această ordonanță, primarii care au dorit să ni se alăture au fost bine primiți, mai ales că mulți dintre ei veniseră la noi de mult timp, iar prin această ordonanță doar s-a certificat în acte ceea ce se stabilise înainte”, a mai declarat președintele executiv al PSD Olt, care aprecizat și faptul că-și dorește o campanie pașnică, europeană, fără incidente precum cele de la Arad. Obiectivul declarat pentru aceste alegeri prezidențiale este ca Oltul să fie din nou primul pe țară, adică să obțină peste 60% atât pe județ cât și în municipiul Slatina.