Udrea şi restul oltenilor…

47

Primul prezidenţiabil care a ajuns în judeţul Olt a fost Elena Udrea, candidatul susţinut de actualul şef al statului. Deşi s-a zvonit că ,,Blonda de la Cotroceni”, cum i se mai spune candidatului PMP la funcţia supremă în stat, va fi însoţită de fostul premier Emil Boc, acest lucru nu s-a întâmplat. Bine că nu a venit, pentru că huiduielile s-ar fi transformat în vreun incident nedorit. Şi pentru a fi cinstiţi cu dumneavoastră, trebuie să precizăm că multe din persoanele care nu au avut nimic mai bun de făcut decât să o huiduie pe Elena Udrea erau membri sau apropiaţi ai PSD. Nimic nou… în campanie. Astfel de practici se poartă de când cu democraţia noastră originală.

Elena Udrea, candidatul PMP pentru preşedinţia României s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute într-o vizită electorală în judeţul Olt. Udrea s-a întâlnit cu membrii şi simpatizanţii partidului din Slatina şi Caracal, dar a ţinut să dea o raită şi prin târgul meşterilor populari din cadrul festivalului “Oltenii şi restu’ lumii”, acolo unde a avut parte de huiduieli din partea celor prezenţi, aceştia reproşându-i cel mai des măsurile luate de Guvernul Boc, în special tăierea salariilor cu 25%. În ciuda huiduielilor, Elena Udrea şi-a continuat nestingherită ,,defilarea prin târg nedorind să le răspundă în vreun fel nemulţumiţilor.

Le-a răspuns, însă, reprezentanţilor mass-media în cele două conferinţe susţinute la Slatina şi Caracal, în care Elena Udrea nu a mai contenit în a aduce acuze la adresa premierului Victor Ponta. Candidata PMP este convinsă că într-o eventuală ajungere a ei în turul doi al alegerilor prezidenţiale, va reuşi să-l învingă pe Victor Ponta, bazându-se pe voturile întreg electoratului de centru dreapta. Elena Udrea se bazează şi pe voturile oltenilor care au “beneficiat de sprijin din partea mea în perioada în care eram la Ministerul Dezvoltării, este vorba de invetiţii de 120 milioane de euro făcute împreună cu unii care acum sunt la PSD. Suntem într-o campanie în care candidaţii au avut ocazia să demonstreze ce pot face pentru România. Eu i-aş invita pe Victor Ponta şi pe Klaus Iohannis la Olt să ne arate ce au făcut ei pentru acest judeţ. Oamenii trebuie să voteze raţional, ultimii 10 ani înseamnă multe realizări – independenţa justiţiei, instituţiile funcţionează conform legii şi nu cum vor politicienii”, a precizat Elena Udrea, cea care are o problemă în a guverna cu Victor Ponta.

“Eu am o problemă în a guverna cu Victor Ponta. El este un prim-ministru slab, are o pălărie mult prea mare pentru el. Eu îmi doresc o confruntare cu Victor Ponta, dar cu siguranţă acesta nu va veni. Vom vedea probabil o confruntare Ponta cu Iahannis, dar cu mine, nu. E o bătălie politică care se duce nu între locul întâi şi locul doi, ci o bătălia care se duce tot cu Elena Udrea şi Traian Băsescu. Pe de altă parte, există şi teama lui Voiculescu că aş putea ajunge preşedinte, pentru că eu nu aş graţia niciodată un om ca Voiculescu, aşa cum ar face-o probabil Ponta”, a mai declarat Udrea Slatina.

Candidatul PMP la preşedinţia României a venit în judeţul Olt alături de Gelu Vişan şi fosta campioană la tenis Ruxandra Dragomir, împreună cu care au participat la târgul meşterilor populari de la Slatina. Nu este prima dată când Elena Udrea îşi programează vizitele electorale în localitţăi unde sunt deja organizate diverse manifestări, netrebuind astfel să mai strângă partidul oameni în jurul ei, la mijlocul săptămânii trecute aceasta fiind prezentă la Târgul de la Negreni.