Oltenia votează Klaus Iohannis!

53

Peste 25.000 de simpatizanţi au participat la sfârşitul săptămânii trecute la mitingul ACL organizat Craiova. Au fost prezenţi membri şi simpatizanţi PNL şi PDL din judeţele Olt, Dolj, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu. PDL Olt a fost reprezentat la acest eveniment de peste 700 de oameni, în frunte cu preşedintele organizaţiei, Siminica Mirea.

Alături de candidatul ACL la cea mai înaltă funcţie în stat Klaus Iohannis, la mitingul de pe esplanada Sălii Polivalente din Craiova, s-au mai aflat, printre alţii, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Ludovic Orban, Mihai Răzvan Ungureanu, dar şi preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu.

Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţia României, a ales să-şi înceapă campania electorală în inima Olteniei, la Craiova, unde le-a cerut celor peste 25 mii de simpatizanţi să dărâme mitul că „Oltenia e roşie”.„Dragi prieteni,

Vă salut pe toţi cei care sunteţi aici. Salut pe cei din Dolj, pe cei din Olt, din Teleorman, din Vâlcea, din Gorj şi Mehedinţi. Vă salut şi pe voi cei din Dâmboviţa, din Argeş şi Giurgiu.

• Am astăzi un motiv de bucurie şi de încredere. Acela că sunt aici, alături de voi, că văd atâţia oameni inimoşi şi implicaţi. Este pentru mine o ocazie specială şi vă mulţumesc. Dar am şi un motiv de tristeţe. Cunosc în Oltenia oameni deosebiţi, cu aspiraţii şi aşteptări. Am vorbit cu ei şi ştiu că mulţi sunt dezamăgiţi şi chiar resemnaţi pentru că nu mai văd un viitor pentru ei sau copiii lor în România, pentru că nu găsesc un loc de muncă decent plătit, pentru că banii abia le ajung pentru traiul de pe o zi pe alta, deşi muncesc de dimineaţă până seara, pentru că bunăstarea promisă de fiecare dată înainte de alegeri e departe. Poate că şi voi, cei de-aici, simţiţi la fel. E păcat şi nedrept.

• Astăzi, Oltenia şi întreg sudul ţării este departe de potenţialul său şi al oamenilor săi din cauza nepăsării, cinismului şi lipsei de respect din partea celor care conduc. Din cauza celor care guvernează azi România, a puterii roşii care stăpâneşte multe din judeţele şi localităţile voastre.

Aceşti oameni au promis tot şi n-au făcut nimic.

Creşterea economică nu mai e nici măcar în statistici, despre milionul de locuri de muncă promise nici nu se mai pomeneşte, drumurile se tot fac şi nu se mai termină, iar de diguri îşi amintesc doar când inundaţiile provoacă tragedii.

Dragii mei,

Eu nu sunt oltean, sunt sibian.

Dar îmi pasă de oamenii din Craiova, din Slatina, din Alexandria şi din celelalte localităţi, aşa cum îmi pasă de sibieni şi de toţi românii. Pentru că România mea sunteţi voi toţi. Şi vreau să vă spun un lucru: în România se poate, există soluţii, există speranţă, există un alt fel de viitor. Viziunea mea este România lucrului bine făcut.

Ce înseamnă de fapt asta?

Înseamnă o ţară prosperă, respectată în lume, care preţuieşte educaţia, cu oameni liberi şi demni, care găsesc un loc de muncă pe măsura priceperii şi preocupării lor. România lucrului bine făcut ştie să atragă investitori străini, dar şi români pentru a crea locuri de muncă. Dacă vrem ca investiţiile să vină, nu să fugă din România, dacă vrem mai mulţi bani, soluţia nu este să creştem taxe sau să cârpim economia. Ci să încurajăm performanţa, iniţiativa privată şi dezvoltarea durabilă.

Investitorii vor veni dacă găsesc aici legi stabile, care nu se schimbă de la o lună la alta, după bunul plac al cuiva şi dacă nu sunt sufocaţi de taxe, impozite, birocraţie. Şi mai ales vor veni dacă avem conducători care servesc interesul României, nu care se ceartă, care se preocupă de probleme reale, nu stau toată ziua la televizor, care ştiu şi vor să promoveze România şi care nu mint.

Vă spun acest lucru pentru că ştiu de la Sibiu, unde am adus investitori şi au creat locuri de muncă. Iar şomajul astăzi nu mai există. Dacă acolo s-a putut, se poate peste tot.

Ce mai înseamnă România lucrului bine făcut?

O agricultură modernă, care creează venituri şi oportunităţi pentru populaţia din mediul rural. Vedem mereu clasamente în care suntem pe ultimele locuri în Europa. Eu vă spun că putem deveni numărul 1 în Uniunea Europeană la agricultură ecologică. Avem resurse, avem potenţial, avem tot ce ne trebuie.

Dragi români,

Ştiu că atunci când oamenii o duc rău orice leu în plus contează. Dar în România ultimilor ani ne-am obişnuit să ne mulţumim cu orice, să ne bucurăm de puţinul pe care ni-l dă guvernul cu o mână, în timp ce ne ia cu două. Şi să credem că asta este tot ce putem spera.

PSD se foloseşte în prag de alegeri de disperarea oamenilor, de necazul lor, ca să mai ia nişte voturi. Dar nu cu puţinul dat de stat vom avea o viaţă mai bună. Românii merită mai mult. România poate mai mult.

• Ca preşedinte al României, vreau ca aici, în Oltenia, să fie la fel de multe locuri de muncă, de investiţii ca la Sibiu, ca la Bucureşti. Vreau să facem din Oltenia o zonă dinamică, cu venituri decente, cu oportunităţi. Atunci când Oltenia va fi prosperă şi puternică, atunci când toată România va fi prosperă şi puternică, nimeni nu se va mai mulţumi cu puţin şi niciun guvern nu-şi va mai permite să drămuiască sărăcia şi să înşele aşteptările.

România lucrului bine făcut mai înseamnă ceva: o ţară care îşi preţuieşte tinerii şi ştie să-şi ţină acasă specialiştii din educaţie, din cercetare, din sănătate; o ţară în care părinţii nu trăiesc cu frica zilei de mâine, iar copiii nu cresc singuri pentru că părinţii le-au plecat în străinătate. O ţară cu adevărat europeană.

Dragi prieteni,

Am spus că în această campanie vreau să renunţăm la mituri şi prejudecăţi. Haideţi ca începând de astăzi, de aici, din inima Olteniei, să mai dărâmăm încă un mit: acela că Oltenia este roşie. Şi la alegerile din noiembrie să arătăm că Oltenia s-a săturat de culoarea roşie – care înseamnă sărăcie, corupţie, minciună. Să arătăm că Oltenia dă semnalul schimbării. O schimbare adevărată, în fapte, nu în vorbe.

Eu vă întreb: o duceţi mai bine de când este prim-ministru Victor Ponta? Credeţi că după ce n-a făcut nimic pentru voi, pentru viaţa voastră de zi cu zi, ca prim-ministru, o să facă ceva ca preşedinte?

Eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale. Sunt om al promisiunilor onorate, nu al spectacolului. Şi cred că dacă ai rezultate în munca ta, le poţi avea oriunde: la Craiova, la Sibiu, la Roşiori sau în toată România. Şi dacă îţi pasă cu adevărat de oameni, îţi respecţi promisiunile oriunde. Nu contează că eşti primar sau prim-ministru sau preşedinte. Cine n-a făcut nimic ca prim-ministru, nu va face nimic nici ca preşedinte.

Dragi prieteni,

La aceste alegeri eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică şi cu sistemul pe care el îl reprezintă. Şi mă voi bate cu toţi cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false şi lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede şi atât de uşor prizonierul unui sistem:

Victor Ponta a demonstrat că nu este nimic mai mult decât omul acestui sistem, al baronilor care stăpânesc judeţele ca pe nişte feude proprii, în Dolj, în Olt, în Gorj şi în multe alte locuri.

Cu acest sistem mă bat acum. Iar România lucrului bine făcut este răspunsul meu. Este o atitudine, un fel de a fi şi de a face lucrurile – temeinic, cu seriozitate şi cu grijă pentru oameni.

Şi nu mă bat pentru mine, ci pentru voi şi pentru România mea. Vă chem alături de mine în aceste alegeri. Daţi-mi speranţa, încrederea şi forţa voastră! Vă dau hotărârea, determinarea şi forţa mea pentru ca, împreună, să construim România lucrului bine făcut!”

Misiunea mea, ca Preşedinte al României, este aceea de a construi, împreună cu toţi românii, o ţară a lucrurilor bine făcute.

Ca să ajungem la ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, trebuie să ieşim din tipare, să demolăm tabuurile, prejudecăţile şi barierele care au ţinut în loc societatea românească până acum. Am auzit foarte des că „în România nu se poate, că la noi e altfel”. Nu cred în mitul conform căruia România este o excepţie. Nu cred nici în mitul conform căruia românii s-au obişnuit cu răul. Am mai auzit şi de mentalitatea extrem de păguboasă „lasă că merge şi aşa”.

În ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, economia este cu adevărat liberală şi competitivă. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care orice cetăţean poate deveni investitor, iar toţi investitorii, indiferent de mărimea capitalului investit, găsesc reguli simple şi clare pentru dezvoltarea afacerilor lor, aducătoare de venituri la buget.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România statului de drept, a separaţiei puterilor şi a domniei legii.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este o ţară pe deplin occidentală, atât din punctul de vedere al nivelului de trai, al funcţionării sistemelor sale publice, cât şi al mentalităţilor şi practicilor.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care relaţia bani – politică este clarificată odată pentru totdeauna. Susţin un sistem de finanţare a partidelor şi campaniilor electorale care să permită mai multă transparenţă şi control public. Resursele publice şi private nu vor mai fi deturnate de la obiectivul dezvoltării şi nu vor mai alimenta cercul vicios al obţinerii şi păstrării puterii politice.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara care lasă generaţiilor viitoare siguranţă, resurse şi oportunităţi pentru dezvoltare, nu datorii multiplicate, nesiguranţă si încrâncenare.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara unde fiecare îşi face bine treaba

P