Aleşii neamului şi… vacanţa mare

44

Avem neamule aleşi de toate felurile şi sub toate siglele politice. Unii prin parlamentele locale, alţii pe la centru. Cu toţii încasează bani în numele poporului, dar puţini sunt cei care îşi mai aduc aminte că în schimbul bănetului primit de la norod mai trebuie să facă şi câte ceva pentru el. În cele ce urmează o să vă aducem la cunoştinţă cu cele mai importante ,,mişcări” ale aleşilor de tot felul în prea scurta lor vacanţă mare.

Penibilii liberali… ai lui Drăghici

Vă vine sau nu a crede dar marele liberal Nicolae Drăghici, profesor la bază, a plecat din organizaţia condusă în interimar de Gigel Ştirbu. Şi pentru că nu a găsit ce să invoce în demisie, fostul mare şef al IŞJ Olt datorită partidului, şi-a permis, în scris, să-i jignească pe cei care l-au cocoţat în funcţiile deţinute, de care nu a reuşit niciodată să se achite. Domn profesor i-a catalogat pe liberalii olteni, în demisia scrisă, drept penibili, semidocţi, agramaţi, bişniţari reşapaţi şi absolvenţi de facultate cu diplome suspecte.

Nu negăm că printre liberalii de frunte ai Oltului s-ar putea găsi şi astfel de oameni, dar de aici şi până la a-i băga pe toţi în oala cu ţărâţe de Drăghici cel fără de performanţe… e prea mult. Mai ales că nea Drăghici este departe de a fi un model în politică şi nu numai.

Niculescu nu se înţelege cu Constantin

Deputatul PP-DD de Olt Dumitru Niculescu a început noua sesiune parlamentară în slujba oltenilor. Alesul celor din Sectorul, pardon Colegiul 5, s-a arătat îngrijorat de soarta fermierilor din judeţ care nu şi-ar fi primit despăgubirile promise. Şi cum problema putea să o rezolve doar într-un singur mod, el l-a luat la întrebări pe ministrul Agriculturii Daniel Constantin. Omul lui Voiculescu nici nu s-a sinchisit să-i răspundă. O fi semnat şeful lui Niculescu, Dan Diaconescu, caracalean ca şi el, un protocol de colaborare pentru susţinerea guvernării, dar PC nu este semnatar…. Cât despre grija lui Niculescu pentru fermieri, ea este mai degrabă o grijă faţă de propriile conturi care nu sunt precum şi le-ar dori alesul.

Contează doar la număr

Fosta colegă a lui Niculescu, Luminiţa Adam, ajunsă în ,,barca” puterii pe filiera UNPR, o duce şi mai greu. Ea este ignorată chiar de colegii cu care conduce destinele acestei ţări, care nu s-au sinchisit să-i răspundă la întrebările inteligente… Mai bine spus de colegii care conduc destinele acestei ţări, că doamna plătită din bani publici să ne reprezinte nu prea conduce nimic. Nici prin partid, nici prin colegiu. Că nu am auzit să se fi apucat de vreo acţiune demnă de a fi lăudată. Poate nu ştim noi, dar dacă nu ştim cu siguranţă nu a făcut nimic. Nici pe la ,,Corabia de aur” unde era de ieşit în faţă nu am văzut-o, aşa că…. Doamne ajută ca pe viitor, dacă este să ne procopsim cu vreo doamnă parlamentar, măcar să fie una care să nu se plimbe degeaba pe la Bucureşti pe banii noştri. Una care să mai şi conteze la altceva, nu doar la număr.

Tainele părintelui Ştirbu fură dezvăluite

Să auzi şi să nu crezi. Deputatul liberal, ajuns mare şef la PNL Olt, a tras bine sforile pe vremea USL şi şi-a dus soţia la ASF. Totul s-a făcut în mare taină. Aşa de mare că nici măcar moşul Ciugulea, cel căruia i-a tras scaunul de preşedinte de sub fund,  nu a aflat-o decât după ce s-a ales praful de marea Uniune Social-Liberală şi doamna Ştirbu fu dată la o parte de pe scaun la fel de pe şestache şi fără justificare precum fusese pusă.

Problema nu ar fi părăsirea instituţiei de către doamna Delia şi nici faptul că bugetul familiei va fi lipsit lunar de câteva mii de euro, ci faptul că mâna de liberali care i-au mai rămas aproape deputatului a început să-şi dea coate. Spun pe la colţuri că acesta pune întotdeauna mai presus de interesul partidului pe cel personal.

Nea Tomiţă revine pe funcţii mari

Precum pasărea Phonix, senatorul Ion Toma revine în funcţii spre disperarea celor care-l vor pensionat politic. La începutul noii sesiuni parlamentare el a fost ales de colegii social-democraţi drept preşedinte al Comisiei de Administraţie publică şi organizarea teritoriului. Cea ocupată până atunci de fostul primar al Slatinei, actual ministru al Bugetului.

Surse demne de încredere susţin că senatorul Ion Toma s-ar fi împăcat şi cu mai marii PSD Olt, cei care l-au vrut în afara scenei politice, opunându-se şi candidaturii sale pe unul dintre colegiile din judeţ.  Revenirea la sentimente mai bune a senatorului faţă de foştii colegi s-ar fi datorat insistenţelor lui Gabi Oprea, liderul UNPR şi şeful lui Ion Toma. Primul pas nimeni nu ştie cine l-a făcut, cert este că el a fost urmat de un altul din tabăra opusă, şi aşa s-a ajuns undeva pe la mijlocul amiabil.

Delureanu iese în faţă

Începutul noii sesiuni parlamentare a fost cu noroc şi pentru deputatul Virgil Delureanu. Colegii de partid au decis să-l aleagă vicelider de grup. Nu ştim cărui fapt i se datorează această iniţiativă, dar cu siguranţă are legătură cu calităţile de bun organizator ale acestuia. Delureanu mai deţine o funcţie importantă şi în PSD Olt: cea de secretar general. Mai exact, el este omul din organizaţie care ştie la orice oră câţi membri are sau cum trebuie să procedeze, conform statutului, când trebuie luată o decizie mai ,,deocheată”. Până una alta, decizia deptaţilor social-democraţi este una bună. Pentru partid… pentru Delureanu, rămâne de văzut.

Iordache, exilat la B1

Aşa pare să fie de ceva timp deputatul de Olt Florin Iordache. Că el este unul dintre comunicatorii partidului, nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni, dar ca să-l trimiţi permanent pe el în… gura lupului, la B1, post controlat de Opoziţie, este ceva nou. Noi avem senzaţia că de ceva timp Iordache a devenit din comunicator, sacrificatul de serviciu al PSD. Măcar de ar reuşi alesul nostru să scoată cu propriile mâini toate castanele fierbinţi, aruncate în foc nu doar de miniştri ,,prost numiţi în funcţie”, dar chiar şi de premierul Victor Ponta… Că doar nu ai cum să cataloghezi afirmaţii de genul ,,Eu nu l-am votat pe Geoană” sau ,,Anul 2014 va fi anul României Mari”…

În aşteptarea marelui… Ciocan

Toată floarea cea vestită a social-democraţilor caracaleni s-a adunat la finele lunii trecute în cadrul unei conferinţe, al cărei scop era acela de a-şi declara soldaţii PSD-işti din zonă susţinerea pentru Ponta, şi au aşteptat minute bune să înceapă întâlnirea. Când răbdarea le ajunsese la limită a dat Domnul şi… a venit Domnul…  Nu cel fără de păcat, ci marele Ciocan, deputatul de Caracal. Acum nu vrem să fim catalogaţi drept prietenii alesului PSD-ist dat, cine-l cunoaşte, ştie că stă greu cu deplasatul… că deh… greutatea peste limită îşi spune cuvântul…

Cărămida de gâtul lui Vâlcov

Marile planuri investiţionale ale Slatinei, ce necesită finanţare din bugetul de stat, ne putând fi susţinute din bani europeni, vor fi ,,piatra” de încercare pentru viitorul lui Darius Vâlcov în ochii locuitorilor municipiului pe care l-a condus.

Deocamdată nu a suflat vreo vorbă despre alocarea de bani pentru polivalentă, despre şoseaua ocolitoare sau altele. Să sperăm că o va face înainte de alegeri că după, nu se ştie. Fie că va câştiga Ponta alegerile, fie că nu, pentru Vâlcov aceste zile trec greu, conştient fiind că şi-a legat multe cărămizi de gât atunci când a acceptat sau s-a impus în guvern.