Alegeri prezidențiale

48

Români vor decide în prima parte a lunii noiembrie care dintre cei 14 candidaţi intraţi în cursa pentru Cotroceni ne va reprezenta în următorii cinci ani. Sondajele îi dau ca favoriţi pentru a intra în turul al II-lea pe Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, în cele 377 secţii de votare din Olt, sunt aşteptaţi să voteze aproximativ 400.000 de alegători. Tot cam atâţia s-au aflat pe listele permanente electorale şi la ultimele scrutinuri, semn că populaţia, dacă este să ne luăm după autorităţi, nu s-a modificat prea mult ca şi număr. Este adevărat că numărul celor plecaţi în afară, care nu pot să-şi exprime obţiunea, a crescut permanent.

Cei mai mulţi electori olteni sunt aşteptaţi să voteze în secţiile din reşedinţa judeţului.

 Aici sunt aşteptaţi la urne aproape 72.000 de alegători. Pe locul doi se situează municipiul Caracal unde sunt aşteptaţi la urne 29.983 de persoane. În ordine descresătoare, în clasamentul alegătorilor cu drept de vot, urmează oraşele: Balş-17.910 alegători, Corabia cu peste 12.000 alegători, Scorniceşti-10.242 alegători, Piatra-Olt-5.328 alegători şi Potcoava cu 4.819 alegători.