Tu reciclezi, Primăria Slatina îți dă un copăcel!

78

Sub egida „Tu reciclezi, noi îți dăm un copăcel”, Primăria Slatina organizează o nouă campanie de protejare a mediului înconjurător, în perioada 29 septembrie – 13 octombrie 2014, o campanie desfășurată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt, S.C. Salubris S.A. Slatina şi S.C. Rupiah S.R.L. Slatina. Scopul acestei noi ediții, la fel ca și precedentele două, este reciclarea  hârtiei, scăderea valorilor de poluare a aerului şi sporirea calităţii aerului, prin plantarea cât mai multor copaci în municipiul Slatina.

Campania se adresează tuturor elevilor din clasele I – XII  din Slatina şi constă în colectarea şi predarea hârtiei, respectiv PET- urilor în vederea reciclării, în fiecare şcoală organizându-se centre de colectare a hârtiei, respectiv a PET- urilor. În regulamentul campaniei se specifică că fiecare elev trebuie să predea o cantitate de minim 1 kg de PET- uri şi 5 kg hârtie, pentru care va primi un singur copac pe care trebuie să-l planteze în locurile indicate de Primăria Municipiului Slatina şi o “Frunză” pe care trebuie să înscrie numele şi cantitatea colectată şi predată de hârtie şi PET- uri. Pe de altă Pentru o cantitate de minim 3 kg de PET-uri şi 5 kg de hârtie, fiecare persoană participantă la campanie va primi un tricou personalizat.

Prima perioadă în care elevii au trebuit să predea hârtia şi PET-urile la centrele de colectare din cadrul şcolii în care învaţă s-a încheiat deja pe 2 octombrie, cea de-a două perioadă fiind între 6 și 9 octombrie. În zilele de vineri, respectiv 3 octombrie 2014 şi 10 octombrie 2014, la orele 11.00 se vor distribui copiilor, pe unităţi de învăţământ, copacii pentru plantarea acestora. Reprezentanții primăriei vor amplasa pe Esplanadă un tricou de mari dimensiuni cu mesajul „Ştiai că din 5 PET- uri se poate fabrica un tricou? Fii premiat la reciclat!”. Pe acest tricou va fi lipită poza „Cetățeanului model”, adică a slătineanului care însumează cea mai mare cantitate de PET- uri colectate şi predate şi care va fi desemnat în urma centralizării datelor primite de la unităţile şcolare. Poza cu pricina va fi schimbată la interval de șapte zile, în funcție de rezultatele colectării, iar câștigătorul final al campaniei va avea poza lipită timp de o săptămână pe tricou. De asemenea, Primăria municipiului Slatina va amplasa pe Esplanada un copac cu crengi fără frunze, în care toate persoanele participante la campanie îşi vor prinde etichetele în formă de frunze inscripţionate cu numele lor şi cantitatea de materiale reciclabile predate. Copacul va purta denumirea de „Copacul  Prieteniei”.