Darius Vâlcov, numit oficial ministru al Bugetului

65

Administraţia prezidenţială a anunțat că preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, Decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru delegat pentru Buget, precum şi Decretul prin care este numit Darius-Bogdan Vâlcov în această funcţie. Șeful statului nu a vrut să facă niciun comentariu referitor la nominalizarea fostului primar de Slatina în funcția de ministru al Bugetului, precizând doar că „pe Darius Valcov îl știu de când era la organizația de tineret a PD. Tot atunci, foarte tânăr era și Boc la Cluj. N-aș putea spune că dacă Vâlcov a trecut la PSD, n-a confirmat ca om politic”

“Președintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, președintele a semnat decretul prin care se numeste Darius-Bogdan Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Victor Ponta l-a nominalizat de săptămâna trecută pe Darius Valcov în funcția de ministru delegat pentru Buget, după ce prima nominalizare, Claudiu Manda, a fost refuzată de șeful statului, care astfel a fost obligat să semneze decretul prin care senatorul PSD de Olt este numit în locul lui Liviu Voinea.

Astfel, Darius Vâlcov mai face un pas în cariera sa politică, după ce a fost ales de două ori primar al municipiului Slatina, iar apoi senator PSD de Olt și președinte al Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului sin Senatul României.