Ponta s-a lansat în cursa prezidențială

66

Premierul Victor Ponta și-a lansat ieri, la doi ani după referendumul din 2012, candidatura la alegerile pentru Președintia României, momentul marcat în cadrul Consiliului Național al PSD, organizat la Craiova. A fost aproape să avem o lansare la președinție a lui Ponta fără el în mijlocul celor mai bine de 7.000 de simpatizanți veniți din țară, premierul fiind prins cu problemele legate de inundațiile din ultimele zile din zona de sud a țării. Primari, directori de instituții, senatori și deputați de Olt au fost prezenți în Sala Polivalentă din Craiova pentru a fi alături de premierul Ponta la lansarea acestuia în cursa prezidențială. Printre aceștia s-au aflat Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu, senatorul Darius Vâlcov, deputaţii Alexandru Stănescu, Dan Ciocan, Emil Moţ, Daniel Bărbulescu. Nu au lipsit nici primarii PSD de Olt și directorii de instituții, ori membrii marcanți ai paetidului, printre care Emil Marinescu, Laurențiu Guțică, Felicia Man, Ioan Nedelea, Florin Mitroi, Marin Gubandru sau Ion Bozgă

„Dumnezeu așează lucrurile întotdeauna mult mai bine decât putem noi. Mi-am lansat candidatura la alegerile prezidențiale astăzi, fără să îmi programez, la Novaci, la Bengești, alături de oamenii care reprezinta România adevărată. Mi-am lansat candidatura alături de câțiva eroi salvamontiști, care au scos oameni din mijlocul apelor, alături de oameni curajoși, jandarmi, polițiști, pompieri, care și acum salvează vieți. Mi-am lansat candidatura alături de români, de cei care au avut și au nevoie de sprijin, de cei care trebuie să știe că nu sunt singuri la nevoie”,

Vă cer sprijinul pentru un Proiect Național de care România Puternică are nevoie după 10 ani de dezbinare, de ură, de luptă. Vreau să fiți alături de mine pentru că putem face această schimbare până la capăt! Astăzi, 29 iulie, se împlinesc 2 ani de când 7,4 milioane de români au mers la vot la referendum pentru a opri un regim politic care le-a distrus viețile, care i-a mințit, care i-a tratat cu aroganță. Traian Băsescu mai are o sută și ceva de zile, e sfârșitul lui, vreau să vă garantez că sunt acel candidat care vrea să schimbe fundamental tot ce a fost rău în ultimii zece ani. Nu vreau să fiu doar un nume pe un birou. Cred că pe 22 decembrie ne vom recâștiga, după 25 de ani, din nou libertatea și putem să ducem mai departe proiectul nostru”, a declarat Ponta de la pupitrul Sălii Polivalente din Craiova.

„Am o situație specială, s-ar putea să fie o slăbiciune, dar eu cred că este totuși un avantaj. Sunt primul candidat la funcția de președinte despre care știți absolut tot. Nu am absolut niciun secret. Pentru asta trebuie să îi mulțumesc lui Traian Băsescu și propagandei sale. Au scotocit atât de adânc în viața mea, încât știți tot ce am făcut bine și rău și azi și acum un an și acum zece și acum 20 de ani. Nu au găsit însă ce am făcut rău înainte să mă nasc, dar cred că vor găsi până în luna noiembrie. Eu cred că este un avantaj pentru că știți nu doar ce am făcut, știți și atunci când mi-a părut rău de greșeli. Asta îmi oferă un avantaj — nu mai poate nici Băsescu și nici altceva nici să mă șantajeze, nici să mă sperie cu ceva”, a mai spus Ponta, care nu a uitat să le mulțumească și celor nu au putu fi prezenți la lansarea sa, Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Victor Ponta și-a exprimat, totodată, convingerea că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă, mandatul său de președinte al României se va asemăna foarte mult cu ziua de marți, când este nevoie ca autoritățile să intervină pentru a-i ajuta pe cetățeni. „Am convingerea că în noiembrie o să câștigăm. Am și convingerea că așa va arăta și mandatul meu de președinte, cum a fost ziua de azi — cu probleme, cu necazuri, alături de oameni, reparând lucruri. Sunt pregătit pentru cinci ani, pentru zece ani, în care să facem în România ceea ce de mult timp nu s-a mai făcut, de foarte mult timp. Pentru asta vă cer sprijinul, pentru acest proiect național, în care cred că nu doar noi trebuie să ne regăsim, să ne implicăm”.

„După cum ați văzut și dumneavoastră, lansarea candidaturii a fost una spectaculoasă. Se spunea că această lansare nu va mai avea loc pentru că, aşa după cum aţi văzut, în zona Olteniei, un bazin electoral puternic al PSD, au fost probleme cu inundațiile, iar oamenii au fost puși la mare încercare. Premierul Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au fost în acestea zone și au reușit să ajungă la această lansare. Așa cum preconizam şi după cum era şi mesajul cu care Oltul a venit la această lansare, Victor Ponta este candidatul PSD-ului la preşedinţia României”, a precizat Marius Oprescu, preşedintele executiv al PSD Olt, la finalul Consiliului Național al PSD.

Printre participanții la lansarea lui Victor Ponta s-a aflat și deputatul Daniel Bărbulescu, care a avut și el un cuvânt de spus la finalul evenimentului de la Craiova. „Este un proiect nou pentru România şi un tipar nou de preşedinte care îşi propune să încheie dezbinarea de care au avut parte românii în ultimii zece ani. Proiectul lui Victor Ponta vizează o Românie dreaptă, o Românie echilibrată şi o Românie care va avea cel mai tânăr preşedinte din Europa, un preşedinte care va avea rezultate deosebite”, a declarat și deputatul PSD de Olt Daniel Bărbulescu.