Larisa Popa, Miss Universe România, a dat modellingul pe artă

251

Slatineanca Larisa Popa, Miss Universe România 2011, a mărturisit recent că a renunţat la o carieră în modelling în favoarea studiilor şi a unei galerii de artă. Ea a ales această cale pentru că şi-a dat seama că nu este făcută să se dedice sută la sută unei cariere în modelling.

Pe Larisei Popa, cea care în 2011 ne-a reprezentat în finala concursului Miss Universe  la Sao Paulo în Brazilia, o aştepta un viitor promiţător în modelling, numai că de slătineanca a ales să aloce mai mult timp studiului şi să se dedice în întregime galeriei de artă Raphael a cărei general manager este.

„Aş fi ipocrită să spun că nu mi-ar fi plăcut să beneficiez de recunoaştere pe plan internaţional în acest domeniu. Poate că s-ar fi întâmplat acest lucru dacă aş fi ales să urmez această cale acum mulţi ani, când eram doar o adolescentă.

 Ca să îţi construieşti o carieră internaţională în modelling, mai ales dacă nu eşti dispusă să faci compromisuri, trebuie să începi de la o vârstă fragedă, să renunţi la ţara natală şi să accepţi să absentezi de la şcoală.

 Eu am ales studiile în detrimentul modelling-ului. Apoi, după câştigarea acestui concurs, am dat curs tuturor oportunităţilor care au apărut legate de acest domeniu, dar niciodată nu am simţit că vreau să dedic întregul meu timp unei cariere de model. Trebuie să recunosc că în alegerile mele legate de modelling, o bună perioadă de timp şi-a spus cuvântul latura sceptică a personalităţii mele.

 În momentul în care Organizaţia Miss Universe România a lansat MUR Model Management – o agenţie  de modele de a cărei seriozitate nu mă îndoiam, aveam să descopăr că nu am fost făcută să mă dedic sută la sută unei cariere în domeniul modelling-ului. Spun asta pentru că am descoperit că îmi plac lucrurile certe, care dăinuie în timp. Tocmai de aceea am ales să îmi dedic timpul şi întreaga atenţie construirii unei cariere solide, din care să mă pot pensiona la vârsta prevăzută de lege şi să nu fiu condiţionată de apariţia ridurilor sau a unor kilograme în plus.

 În schimb, nu m-am îndepărtat prea mult de domeniul frumosului şi am ales să mă implic într-un proiec ambiţios, care mă provoacă zilnic, punându-mă în situaţii noi, care mă forţează să mă autodepăşesc. Galeria de artă Raphael este proiectul meu de suflet, o galerie care  pune accentul atât  pe interesele colecţionarilor de artă, fie ea interbelică sau contemporană, cât şi pe cele ale artiştilor, oferindu-le spaţiu pentru vernisaje. Şi sper să aduc o contribuţie semnificativă pe piaţa de artă din România”, spune Larisa Popa