Descinderi ale polițiștilor

76

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Olt și Argeș au luat cu asalt câteva locuințe din cele două localități încercând să dea de urma mai multor personae bănuite că au săvârșit infracțiuni de furt din locuințe și de produse petroliere. 80 de polițiști au efectuat astfel 26 de percheziții în urma cărora trei arme, material lemnos, două televizoare, generatoare, aparate de sudură, radiocasetofoane şi diverse bunuri susceptibile că provin din infracţiuni au fost ridicate de poliţiştii din judeţele Argeş şi Olt, iar 14 persoane au fost conduse pentru audieri la sediile celor două inspectorate de poliţie.

În urma  descinderii de ieri dimineață, poliţiştii de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, rutieră şi acţiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Argeş şi Olt, au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni – televizoare, generatoare, aparate de sudură, radiocasetofoane, 4 m.c. material lemnos şi trei arme. De asemenea, 14 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediile I.P.J. Argeş şi I.P.J. Olt.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 3 persoane, pentru săvârşirea unor infracţiuni de  executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Alte şapte dintre persoanele conduse pentru audieri sunt bănuite că în noaptea de 14.07 a.c. ar fi săvârşit o infracţiune de tâlhărie pe raza comunei Merişani, judeţul Argeş. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

„Tot cu această ocazie, la domiciliul lui G.F. de 29 ani, din com. Bârla, judeţul Argeş a fost identificată o armă neletală care avea elementele de identificare şterse şi pentru care persoana nu a putut prezenta documente legale. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Concomitent, poliţiştii au acţionat şi pe drumurile publice ocazie cu care au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002 R în valoare totală de 6340 de lei şi au a fost depistat pe DN 65 în comuna Lunca Corbului C.N.O. de 28 ani, din mun. Roşiori de Vede, judeţul Teleorman, care conducea un autoturism înmatriculat în străinătate ale cărui plăcuţe de înmatriculare erau expirate. În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 334 alin. 1 CP”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar Claudia Radu.