Dacă tot nu a câştigat şefia CJ Olt, Pavel Belinschi ajunse… vice

134

Începând de săptămân atrecută, Ioan Ciugulea nu mai este vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, liberalul alegând să-și dea demisia înainte ca problema funcției sale să fie pusă în discuția din ședința de joi  a CJ Olt. Ciugulea spune că e mulțumit de activitatea sa în cei șase ani cât a fost vicepreședinte al legislativului oltean și regretă doar faptul că nu a putut să-și ducă până la capăt mandatul, dar „nu puteam să votez împotriva calității mele de vicepreședinte. Sunt oameni cărora le e greu să fie de acord cu lucruri cu care la un moment dat erau de acord”, spune fostul liderul al PNL Olt.

Ioan Ciugulea a declarat că în tot acest timp s-a înțeles foarte bine cu toată lumea din Consiliul Județean și că a colaborat foarte bine și cu Paul Stănescu și cu Marius Oprescu. „Nu-mi pare rău de niciun proiect pe care l-am susținut. Am avut puterea să conving CJ Olt în 2008 să se implice în domeniul fotbal. Datorită mie mai există fotbal în Slatina. Regret că nu am terminat mandatul și pot spune că am colaborat extraordinar cu Paul Stănescu, dar și cu Marius Oprescu”, a precizat Ciugulea, cel care nu a uitat să facă referire și la perioada petrecută alături de PNL Olt.

„Cred că mi-am făcut datoria înzecit față de partid. Vreau ca domnul Crin Antonescu să-mi răspundă și mie la câteva întrebări: «Cu ce am greșit eu față de PNL Olt?», «Ce a avut cu PNL Olt?» și «Cu ce m-au ajutat ei pe mine?». Președintele Antonescu să răspundă public la acest acuzații. Nu ne-au tratat pentru meritele noastre, ci așa cum au vrut mușchii lor. În momentul de față nu mai există în PNL Olt libertate de exprimare, prietenie, colaborare… Când s-a hotărât ieșirea din USL a întrebat cineva pe cineva? Nu i-a fost rușine și nu i-a mirosit urât lui Gigel Știrbu când l-am rugat pe Călin Popescu Tăriceanu să-i fie nași la copil și eu moș. E umilitor ce se întâmplă acum în PNL pentru un om care a stat în acest partid 24 ani. Eu de azi mă voi afilia Fundației Asociația Idei Liberale”, a declarat Ioan Ciugulea la ultima sa conferință de presă ca vicepreședintel al Consiliului Județean Olt.

Belinski îi ia locul lui Ciugulea

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt  a precizat că la baza deciziei sale de a renunța la această funcție nu se află vreo presiune pusă pe el din partea PNL Olt sau USL Olt, deși prin târg umblă altfel vorba. Una peste alta, locul lăsat vacant acum de Ciugulea a revenit, în urma negocierilor, celor de la UNPR, iar persoana desemnată pentru scaunul de vice al CJ Olt este Pavel Belinski. Acesta a fost uns în noua funcție în ședința CJ Olt de la mijlocul săptămânii trecute.