Transformare incredibilă

54

Un slătinean a slăbit aproape 50 kg în numai opt luni. Şi asta fără pastile, fără să facă vreo operaţie sau să facă foamea. Din cauza stresului, o boală tot mai frecventă printre români, Petrişor Vancea, în vârstă de 30 ani, a ajuns să cântărească 110 kg, ceea ce i-a cauzat multe probleme, nu numai de sănătate, cât şi sociale.

Stresul, bate-l vina…

In fiecare zi, trăia un coşmar când urca pe cântar. Cele 110 kilograme pe care le avea îi făceau viaţa un iad. S-a ambiţionat să slăbeasca şi a dat jos în jur de 50 de kg. Fără operaţie de micşorare a stomacului, pastile sau înfometare.

Petrişor Vancea, un tânăr de 30 ani din Slatina, a suferit o transformare incredibilă după ce a slăbit 45 de kilograme. Totul s-a întâmplat în doar 8 luni şi fără să apeleze la metode controversate de slăbit. Din cauza stresului, Petrişsor Vancea a ajuns să cântărească 110 kilograme la cei 1,75 metri înălţime. Surplusul de greutate l-a făcut să fie aproape de nerecunoscut. Prietenii şi cunoscuţii au fost şocaţi să vadă cum băiatul drăguţ pe care-l ştiau a devenit un bărbat supraponderal, care nu mai reuşea să-şi controleze greutatea.

Unii îl priveau cu dispreţ, alţii cu compasiune. Nu a suportat ca lumea să îi plângă de milă, aşa că într-o zi şi-a pus la bătaie toată ambiţia pe care o avea şi a decis să slăbească. Şi-ar fi dorit ca asta să se întâmple peste noapte, dar nu a forţat lucrurile. Nu a luat pastile de slăbit, nu a apelat la o intervenţie de micşorare a stomacului şi nici nu a făcut foamea. În schimb, a consultat un nutriţionist şi s-a apucat de sport.

“M-am ambiţionat pentru că nu mă mai suportam pe mine însumi, eram prea mare. Mi-am schimbat total modul de viaţă, am început să mănânc sănătos şi să fac mult sport. Alerg cam 30-40 de km pe săptămână. Am făcut multe sacrificii. De sărbători, nu mâncam mai nimic”, ne-a povestit Petrişor, care, chiar dacă a slăbit, nu se culcă pe o ureche.

Preocupat să dea jos cat mai multe kilograme, Petrişor a exagerat, la un moment dat, cu pierderea în greutate, astfel că a ajuns să slăbeasca prea mult. La sfatul nutriţionistului, a mai pus câteva kilograme la loc. Ca să-şi menţină greutatea, nici în ziua de azi nu mai mănâncă dupa ora 19.00, nu se atinge de băuturile carbogazoase şi aleargă prin parc. Mai mult, el s-a înscris la primul maraton din viaţa sa.

“Maratonul s-a desfăşurat pe o distanţă de 22 de km. Când aveam 110 kilograme, nici nu îmi permiteam să visez măcar că voi participa vreodată la un maraton”, s-a destăinuit Petrişor. Odata ce a reusit să revină la greutatea normală, viaţa lui s-a schimbat radical. “Lumea mă percepe altfel, am mai multă încredere în mine şi am evoluat şi la locul de muncă”, a povestit tânărul slătinean.