Demisia lui Stănescu, cerută de liderul PMP Olt

47

Preşedintele interimar al PMP Olt, Marian Vasile, e supărat rău pe şeful CJ Olt, omologul său de la PSD Olt. El a fost singurul reprezentant al opoziţiei care i-a cerut public să îşi dea demisia din funcţia de şef al administraţiei judeţene pe motiv că a alocat discreţionar banii de la CJ Olt, la ultima rectificare de buget. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PMP Olt i-a reproşat lui Stănescu că nu a alocat niciun leu primăriilor din judeţ conduse de primari de altă culoare politică decât cea roşie a social-demcoraţilor. Ba mai mult, Vasile a susţinut că împărţirea banilor a fost făcut strict după procentul adus PSD la europarlamentare de primari, astfel printre ,,victime” se numără şi câţiva primari PSD-işti care nu şi-au atins target-ul de 50%. În acest sens el l-a amintit pe primarul social-democrat Mircea Velica, tăiat de la bani pentru că la Izbiceni partidul condus de Ponta, deşi s-a aflat pe primul loc, a obţinut mai puţin de jumătate din voturile date de cetăţeni.

“Cei de la PSD au arătat modul în care conduc acest judeţ şi modul discreţionar în care favorizează anumite localităţi şi defavorizează alte localităţi pe criteriu strict politic şi strict în funcţie de rezultatele politice pe care le-a avut fiecare localitate la alegerile europarlamentare. Este inuman, este josnic, este strigător la cer ca un preşedinte de Consiliu Judeţean, ce promitea şi în 2008, şi în 2012, că va fi preşedintele tuturor oltenilor indiferent de voturile pe care el le va obţine într-o localitate, să se comporte astfel! La Olt, banii de la Consiliul Judeţean Olt s-au împărţit, la ultima alocare de acum câteva zile, strict în funcţie de procentele obţinute la alegerile europarlamentare”, a spus liderul PMP Olt.

Marian Vasile  i-a cerut omologului său de la PSD Olt şi preşedinte al administraţiei judeţene, Paul Stănescu, să demisioneze din funcţia publică. Aceiaşi cerere a avut şi către consilierii judeţeni care au votat hotărârea CJ Olt de repartizare a banilor de la bugetul judeţean.

Întrebat de ce nu au apelat la instanţă pentru a-l obliga pe Stănescu să împartă banii după un criteriu echitabil, acesta a susţinut că nu a avut încredere că demersul său se va finaliza corect şi în timp scurt.

„M-am consultat cu colegii mei de la centru şi am decis să protestăm public pe toate căile faţă de modul în care s-au împărţit banii de la CJ Olt”, a spus Marian Vasile