Popularii lui Udrea şi Băsescu se grăbesc…

46

Oamenii preşedintelui Traian Băsescu, membri ai Partidului Mişcarea Populară sau ai fundaţiei cu acelaşi nume, s-au reunit la scurtă vreme de la alegerile europarlamentare şi au ,,bătut în cuie” conducerea partidului. Alegerea Elenei Udrea în funcţia de preşedinte nu a surprins pe nimeni. Nu la fel stau lucrurile în ceea ce priveşte primul anunţ făcut de aceasta. Nici nu a terminat bine de primit felicitările pentru cocoţatul oficial în funcţia cei fusese rezervată încă de la început, că Udrea a şi făcut cunoscut numele celui pe care-l va trimite în lupta pentru Cotroceni: Cristian Diaconescu. Popularii lui Traian Băsescu se grăbesc. Şi nu doar la centru, ci şi la nivel judeţean. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Marian Vasile, la prima întâlnire cu ziariştii de după scrutinul europarlamentar, nu doar că s-a declarat mulţumit de scor, dar a pus şi cărţile pe masă în ceea ce priveşte cine şi ce statut are în organizaţie. Asta, ca să nu mai creadă unii ce spune Căruntu, cel pe care-l numise chiar el în fruntea organizaţiei de la Slatina.

Marian Vasile nu a negat că la Slatina s-a obţinut un scor bun, ci că el, raportat la numărul de voturi stabilit drept ţintă, este mic în comparaţie cu restul judeţului. Mai ales că grosul materialelor de promovare a ajuns la electoratul slătinean.

Cât despre demisia lui Căruntu, ea nu prea poate fi una cu influenţă pentru că, oficial, omul nu deţinea nicio funcţie. Aşa că a plecat doar din sediul organizaţiei şi… singur, a susţinut Vasile. Organizaţia a rămas pe loc. Chiar şi cei care anunţaseră că pleacă în semn de solidaritate au renunţat la iniţiativă.

Despre fostul preşedinte al CJ Olt, Jenel Copilău, şi deputatul Nicolae Stan, liderul popularilor din judeţ a susţinut că ei nu au fost niciodată membri ai partidului, nu au făcut nimic pentru a sprijini Mişcarea Populară şi deci… nu au nimic în comun cu partidul.