S-a însurat Americanu’

362

Actorul Emil Mitrache, originar din Caracal şi cunoscut publicului din serialul de comedie „La Bloc” s-a cununat civil în urmă cu o săptămână. El a spus «da» în faţa ofiţerului femeii cu care are doi copii. Aleasa inimii lui se numeşte Cristina Lixandru, iar evenimentul s-a produs chiar de ziua ei.

Se iubesc de mai bine de opt ani şi abia acum s-au hotărât să-şi oficieze dragostea. Americanu’ din „La bloc” a ţinut morţiş să spună „DA” în faţa ofiţerului de stare civilă fix de ziua partenerei. Toate pregătirile au durat trei săptămâni.

S-au cunoscut în urmă cu aproape nouă ani, la un botez. S-au simpatizat din prima clipă şi, la scurt timp, aveau să devină unul dintre cele mai sudate cupluri. Emil Mitrache, cunoscut sub numele de Americanu’, din serialul „La bloc” şi partenera lui de viaţă s-au hotărât, dintr-o dată, să între şi ei în rândul lumii. De ziua ei, mama copiilor lui Americanu’ din „La bloc” a primit cadou certificatul de căsătorie!

Emil Mitrache a avut mai bine de 50 de invitaţi la cununia civilă. Au vrut să mai scape de-o grijă, iar ziua de naştere a actualei soţii a fost un prilej numai bun. „Nu ştiam ce să-i cumpăr iubitei mele de ziua ei şi m-am gândit că eu sunt cel mai frumos cadou. Mi-ar fi plăcut să o aduc direct în faţa ofiţerului de stare civilă, dar formalităţile nu mi-au permis….analize, semnături, chiar a fost imposibil”, a declarat Americanu’.

Şi chiar dacă au avut doar trei săptămâni la dispoziţie să pună la punct întreaga cununie, totul le-a ieşit ca la carte. Cununia au facut-o să fie, pentru că amândoi sunt de principiul că o hârtie nu le poate schimba cu nimic destinul. La nuntă, în schimb, nu s-au gândit încă. E drept, îşi doresc să se cunune şi religios, dar nu se grăbesc. S-ar concentra parcă, mai degrabă, să mai facă şi o fetiţă. Cei doi au împreună doi băieţi, de cinci, respectiv trei anişori, dar nu exclud ideea să devină încă o dată părinţi… de fată dacă s-ar putea: „De făcut nu-i problemă, e mai greu să-i creşti. Dar dacă o fi să fie, Doamne ajută!”, a completat Emil.

După ce au dat cu subsemnatul în faţa ofiţerului de stare civilă, cei doi au sărbătorit alături de familie şi câţiva apropiaţi, la un local din Capitală.

Cariera de actor

După ce proiectul „La Bloc” s-a încheiat, Emil Mitrache, cunoscut drept „Americanu’”, s-a dedicat în excusivitate creşterii copiilor, Teo şi Edi. S-a ocupat de asigurări şi a aşteptat să se întoarcă în televiziune, însă deocamdată nu are niciun proiect.

Emil Mitrache este cunoscut şi datorită personajului „Vali Chivu” în sitcomul „Nimeni nu-i perfect”. Caracaleanul şi-a început cariera actoricească în grupul umoristic TACT, proiect la care a lucrat alături de Dragoş Moştenescu. Împreună cu trupa, Emil a susţinut o serie de spectacole în toată ţara, însă paşii l-au îndreptat spre Capitală, unde şi-a început colaborarea cu Florin Călinescu, la „Chestiunea Zilei”.

La acea vreme, pentru Emil Mitrache televiziunea nu reprezenta deloc o enigmă, asta datorându-se colaborarilor sale anterioare cu posturile TV, Europa Nova şi TVT 89, din Timişoara, unde a realizat mai multe emisiuni de divertisment. În 2002, actorul a fost distribuit în serialul de comedie „La bloc”, în care a intrat în pielea personajului „Americanul”. Ultimul proiect finalizat a fost „Gaşca”, sitcom în care a jucat sub numele de „Bebe”

Afacerile nu preau au mers bine…

Momentan, Americanu’ se concentreaza pe cariera de mediator. Chiar dacă, la un moment dat, s-a zvonit că Americanu’ o duce cam rău cu banii, acum pare să fi intrat pe linia de plutire. De aproape doi ani, simpaticul actor lucrează în domeniul asigurărilor, iar din februarie s-a apucat serios de noua lui carieră de mediator. A făcut cursuri peste cursuri, şi-a deschis cabinet şi pare să-i meargă tot mai bine.

Istoria personală a lui Emil Mitrache este categoric una extrem de interesantă. Căci, deşi politehnist prin formare şi actor prin vocaţie, la momentul potrivit şi culmea, pentru perioada potrivită, a fost proprietar de restaurant. “Făceam înainte pizza pentru oameni. De foarte multe ori vedeam priviri lungi şi auzeam… Băi! ce seamănă ăsta cu Americanu’… Mă duceam şi pe scuter să livrez pizza. Erau momente extraodinare, uneori oamenii nu ştiau cum să reacţioneze. Credeau că sunt la camera ascunsă sau aşa ceva. Dura puţin până când înţelegeau că eu eram acolo chiar pentru a le aduce pizza comandată. Atunci mă invitau şi în casă, mă pozam cu ei şi culmea, la final primeam şi şpagă”, povesteşte amuzat Emil Mitrache.

“Eu nu am la bază nici măcar o oră de actorie. Sunt autodidact. Am terminat Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM). În 1984 era mare bătaie la actorie. Am început cu chestiile artistice din şcoala generală. Din clasa a VI-a a venit un profesor de fizică care mi-a îndrumat paşii către o asemenea activitate. Profesorul conducea atunci o brigadă artistică, aveam multe spectacole. De la el am învăţat nişte texte, apoi am continuat şi în liceu. Aşa a început aventura mea cu actoria”, ne spune Emil Mitrache.