Vicepremierul Dragnea a inaugurat Bazinul de înot de la Slatina

94

De Ziua Copilului, autoritățile locale, alături de viceprimierul Liviu Dragnea și o serie întreagă de parlamentari și directori de instituții, au inaugurat mult așteptatul Bazin Didactic de Înot de la Slatina. În prezența a numeroși slătineni veniți să participe la această inaugurare, vicepremierul Dragnea, primarul Minel Prina și o fetiță aleasă dintre copiii veniți la eveniment au tăiat pamblica, după care s-a efectuat un tur al bazinului. Nu au lipsit de la inaugurare parlamentarii Darius Vâlcov, Florin Iordache, Virgil Delureanu, Emil Moț, Daniel Bărbulescu, Dan Ciocan, dar și președintele și vicepreședintele CJ Olt – Paul Stănescu, respectiv Marius Oprescu.

„Trebuie să spun că sunt extrem de fericit că am reuşit să ducem investiţia aceasta până la capăt. Uitaţi-vă cât de multă bucurie am produs copiilor. E sportul care e recomandat în orice situaţie şi dacă sunt probleme medicale, înotul ajută, aici vor fi nişte copii care vor creşte sănătos. Eu sper să avem sănătate şi minte, ca împreună cu domnul primar şi domnul preşedinte al CJ Olt să mai facem unul, mai mare. E important că s-a început cu un bazin didactic, care creează și locuri de muncă, dar care va aduce multă bucurie copiilor, și nu numai”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru sprijinul acordat în finalizarea acestui proiect. „Am inaugurat astăzi bazinul didactic de înot din Slatina, în prezența vicepremierului Liviu Dragnea, căruia vreau să-i mulţumesc pentru sprijinul acordat pentru finalizarea acestui proiect. Vreau să le mulţumesc şi domnului senator Darius Vâlcov, domnului preşedinte Paul Stănescu, domnului vicepreședinte Marius Oprescu, prezenți și ei la acest eveniment. Acum avem cu toții un spațiu modern pentru înot, la cele mai înalte standarde. Bazinul de înot a fost gândit mai ales pentru a le da copiilor noștri șansa să practice sportul și să aibă un mod sănătos și sigur de a-și petrece timpul liber. Sub supravegherea unor instructori profesioniști care să îi îndrume și să aibă grijă de ei, nu pot decât să sper că și Slatina va avea în anii următori campioni la înot. Cu siguranță însă bazinul de înot va fi și pentru noi, părinții, un mod relaxant pentru petrecerea timpului liber. Îmi doresc să văd cât mai multe familii din Slatina venind la Bazin și tocmai de aceea avem abonamente cu facilități speciale pentru acestea. Nu în ultimul rând, bazinul de înot este un proiect care a creat locuri de muncă – din cei 15 angajaţi ai bazinului, 13 au venit din şomaj – și care duce mai departe proiectul nostru pentru Slatina europeană”, a precizat edilul Slatinei.

Bazinul de la Slatina are 25 metri lungime, 12,50 metri lățime, între 1,20 și 1,80m adâncime, dușuri, vestiare și magazin de echipament sportiv. Cei patru instructori care vor activa aici sunt Victor Gornoavă, Alin Răceanu (ambii absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport Craiova), Viorel Firicel (Universitatea din Pitești – master în Educație Fizică și Sport) și Nicușor Ene (absolvent al Academiei de Educație Fizică și Sport București).