Fata lui Bercea face noi dezvăluiri despre scandalul cu familia Băsescu

57

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel îl va denunţa pe fratele preşedintelui Traian Băsescu. Florin Anghel a anunţat că deţine mai multe înregistrări, pe baza cărora poate demonstra că Mircea Băsescu le-a cerut 600 de mii de euro rudelor lui Bercea Mondial, în schimbul promisiunii că-l va scăpa pe acesta de închisoare. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, finii lui Băsescu au mers la biroul acestuia din Portul Agigea, ca să-şi ceară înapoi banii. În urma scandalului, ginerele lui Bercea Mondial a fost reţinut şi acuzat că l-a şantajat pe fratele preşedintelui. “Dl Mircea Băsescu a vorbit mult și unele din lucrurile pe care le-a spus nu au acoperire și sunt compromițătoare”, a declarat avocatul lui Florin Anghel.

Cel care ar fi intermediat relaţia dintre Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial este Marian Căpăţână, fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt şi chiar fost candidat la parlamentarele de acum doi ani. Căpăţână le-a confirmat reporterilor Antena 3 o parte din poveste, însă într-o cu totul altă nuanţă. Fostul lider PDL de la Drăgănești spune că a primit de la Bercea Mondial suma de 600.000 de euro, însă aceşti bani nu ar fi fost destinaţi fratelui preşedintelui Băsescu, ci erau “pentru el”. Deocamdată Marian Căpățână nu a fost citat de procurori în acest dosar și susţine că banii primiţi de la Bercea erau pentru “o afacere care n-a mai ieşit”.

Marian Căpăţână a povestit că l-a cunoscut pe Mircea Băsescu printr-o cunoştinţă comună, care era director tehnic la societatea lui Băsescu. El mai spune că este persoana care, la solicitarea lui Bercea Mondial, i l-a prezentat acestuia pe Mircea Băsescu, care, spre surprinderea sa, a acceptat să-i năşească copilul fiicei sale. Căpăţână a mai rememorat un eveniment în care a mers cu fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, la un avocat la recomandarea lui Mircea Băsescu, care urma să îl apere pe Bercea în cauza în care era inculpat.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, a făcut și ea declarații prin care recunoaște relațiile cu familia Băsescu. „Am fost la Constanța și m-am rugat de el, i-am zis nașule dă-mi banii că n-am cu ce să-l țin pe tata, pe mama. Mircea Băsescu mi-a zis să mă duc acasă că mă sună el când să mă duc să-mi dea banii. El m-a dus la Administrația Penitenciarelor ca să-l pună pe tata la muncă. M-a sunat și mi-a zis să mă duc la Constanța, că îmi va da banii. Am ajuns la el la poartă și mi-a zis să aștept. A urcat la mine în mașină, cu frati-meu și bărbatul meu și am mers în Portul Constanța. Mi-a dat 10 mii euro și atunci i-am spus: «nașule, din 285.000 euro, numai 10 mii îmi dai? Cum să-i țin eu pe mama și pe tata cu 10 mii? Tata mănâncă de la cantină și mata mănânci din banii lui». Atunci mi-a zis să mă duc acasă că mă sună peste o săptămână și îmi mai dă. Am plecat, și când am coborât pe scări la el a venit poliția. A întrebat-o DNA-ul pe fata mea de 4 ani de ce a venit la Constanța și ea a zis că a venit să ia banii lui tata de la nașu’. Am probe, am filmări, dar nu le scot până nu aud sentința soțului meu. Mircea Băsescu mi-a zis că 300 mii euro i-a dat lui Traian și 250 mii au rămas la el”, spune Izaura Anghel, cea care a povestit și cum a ajuns Bercea să-l cunoască pe Mircea Băsescu, iar acesta să-i boteze copilul.

„Prin intermediul lui Marian Căpățână l-a cunoscut tata pe Mircea Băsescu, au vorbit și Băsescu a fost de acord să creștineze copilul. Când am fost săptămâna trecută la el a spus că mi-l creștinează pe acesta care stă să vină. El ne-a chemat la Constanța, că altfel nu băteam noi 500 km până acolo. Vreau ca justiția să facă dreptate. Cum n-a făcut pentru tata, măcar să facă pentru banii noștri. Banii i-au fost dați lui Mircea Băsescu prin Marian Căpățână în două tranșe și acum acesta nu mai răspunde la telefon și tot el ne-a zis că Mircea ne dă banii înapoi. Luni la ora 10.00 îi dau filmările lui Abraham (Pavel Abraham, avocatul care a preluat cazul familiei Bercea), și dacă el vrea să vi le dea… Eu la DNA Constanța nu dau nimic, nu fac nicio reclamație, pentru tot DNA-ul e a lui Băsescu. Lui Traian Băsescu îi zic doar atât: să-i zică lui frate-său să nu-mi aresteze bărbatul și să-mi dea banii înapoi. Dacă nu vrea să-i dea e treaba lui. Există un Dumnezeu sus și vede”, a mai spus fiica lui Bercea Mondial.