Luminiţa ţinteşte iar la aurul european

82

Timp de opt zile, începând cu data de 31 mai, Bucureştiul va fi gazda Campionatului European de box feminine. 172 de pugiliste de pe Bătrânul Continent vor lupta la Sala Polivalentă pentru aurul European, România fiind reprezentată de 10 sportive, printre care se află şi slătineanca noastră Luminiţa Turcin, care după aurul european din 2009, speră acum că va obţine o nouă medalie de aur la un turneu final, alături de ea fiindu+I şi antrenorul de club şi unul dintre secunzii lotului naţional Constantin Gălbenuşe.

Antrenorul coordonator al lotului național, Adrian Lăcătuș spune că obiectivul asumat este de trei medalii, câte una din fiecare metal. El își pune cele mai mari speranțe în puglistele cele mai experimentate, și anume în Steluța Duță (categoria 48 kg), dublă campioană europeană și vicecampioană mondială, Luminița Turcin (+81 kg), campioană continentală în 2009, și Ioana Mera (60 kg), medaliată cu aur la CE de junioare. Cunoscutul om de box speră însă ca și restul sportivelor din lot să-i ofere surprize plăcute, evoluții promițătoare putând avea în special Melinda Pantiș (51 kg) și Lăcrămioara Perijoc (57 kg).

”Obiectivul asumat în fața Biroului federal și al MTS de către mine a fost un aur, un argint și un bronz. Dar, obiectivul asumat în fața dumneavoastră este mai mult decât atât. Vrem din tot sufletul să obținem mai mult, fiind la noi acasă. Să demonstrăm oamenilor din România că nu întâmplător aceste fete au ales acest sport. Una dintre fete a părăsit lotul săptămâna trecută, un caz de indisciplină, dar lotul în această formulă e tot ce avem mai bun în România la aceste categorii. Fiecare dintre fete are șanse la medalii, am discutat noi între noi și au înțeles că numai de ele depinde. Dacă ne gândim de multe ori la sorți, la adversari, la arbitraj, asta nu e treaba noastră. Dacă ele se dăruiesc în ring, cu siguranță fiecare poate ajunge la medalii”, a declarat Adrian Lăcătuș

„Sunt bine atât fizic, cât şi mental. M-am antrenat cu gândul la medalia de aur, nu m-ar mulțumi un bronz sau argint, eu țintesc spre aur”, a declarat și sportive noastră Luminița Turcin, căreia îi dorim mult succes la acest Campionat European.

Vineri, 30 mai, va avea loc ședința tehnică, iar sâmbătă, 31 mai, dimineața, se va efectua cântarul oficial de acceptare în competiție. În aceeași zi, de la 15.00 și 19.00, se vor desfășura primele două reuniuni, iar între ele, la 16.30, este programată Festivitatea de deschidere. Apoi, în fiecare zi, vor acea loc câte două reuniuni, de la 14.00, respectiv 18.00. Pe 4 iunie sunt programate sferturile de finală, pe 5 va fi zi liberă, pe 6 se vor desfășura semifinalele, iar pe 7 finalele.

Lotul feminin de box al României: Steluța Duță (cat. 48 kg), Melinda Pantiș (51 kg), Claudia Nechita (54 kg), Lăcrămioara Perijoc (57 kg), Ioana Mera (60 kg), Simona Sitar (64 kg), Ana Pătrașcu (69 kg), Florina Radu (75 kg), Ancuța Atomei (81 kg), Luminița Turcin (+81 kg). Antrenori: Adrian Lăcătuș, Constantin Gălbenușe, Dumitru Feraru și Mihaela Lăcătuș.