EUROPA ÎN FIECARE CASĂ!

85

PDL crede că obiectivul naţional al României trebuie să fie alinierea ţării la acelaşi nivel de trai şi dezvoltare cu celelalte state ale Uniunii Europene. România este membră a UE de peste şapte ani. Marea miză naţională este ca binefacerile apartenenţei la UE să intre în viaţa zilnică a fiecărui român, din marile oraşe şi până la ultimul cătun.

SĂ ADUCEM EUROPA ÎN FIECARE CASĂ!

Acesta este obiectivul PDL pentru România următorului deceniu.

Europa în fiecare casă! înseamnă ca românii să trăiască la fel de bine ca europenii din Germania, Italia sau Franţa.

Europa în fiecare casă! înseamnă politică făcută pentru oameni şi problemele lor zilnice. Europa în fiecare casă! nu înseamnă promisiunea populistă a cornului abundenţei, ci respect pentru oameni şi îmbunătăţirea vieţii fiecărui român.

Europa în fiecare casă! Înseamnă respect pentru independenţa justiţiei, supremaţia statului de drept şi egalitate în faţa legii.

Europa în fiecare casă! înseamnă români egali în Europa şi egali cu Europa.

PDL are competenţa, experienţa şi puterea de a aduce Europa în fiecare casă de român!

PDL are cea mai bună echipă pentru România!

În România este din ce în ce mai greu să trăieşti decent. Ceea ce fac actualii guvernanţi îi determină pe cei mai mulţi dintre noi să renunţe la exerciţiul democratic de a merge la vot. A renunţa la acest drept este o mare greşeală. Dacă ne dorim să ne fie mai bine, avem obligaţia de a ne implica în viaţa publică.

Pe 25 mai trebuie să votăm pentru a avea şi noi un trai cu adevărat. Punând ştampila pe candidaţii PDL, votaţi cea mai profesionistă echipă pentru PE. Nu o spunem noi, ci o demonstrează statistica europeană. Cei 11 reprezentanţi ai PDL în mandatul 2009-2014 au lucrat dublu faţă de cei 16 reprezentanţi ai PSD şi PNL, la un loc.

Votaţi candidaţii PDL la alegerile de duminică şi aduceţi Europa în fiecare casă!

Siminica Mirea, preşedinte PDL Olt

,,Am intrat în această competiţie pentru că sunt sigur că alături de oamenii cu care ne mândrim în Europa pot să fac ceva pentru cei din jurul meu. Era de datoria mea să mă alătur unor profesionişti care pot veni oricând în faţa dumneavoastră cu capul sus. Este de datoria mea să contribui la efortul lor de a continua această luptă dusă de cinci ani în PE pentru o Europă prosperă, din care să facă parte şi ţara în care m-am născut şi în care vreau să trăiesc. Vă cer să veniţi alături de noi şi să aducem împreună România în fiecare casă!

Noi aducem în România beneficiile europene!

George Ionică, candidat la PE

Theodor Stolojan

A contribuit decisiv la elaborarea legislaţiei europene care să prevină o nouă criză economică de tipul celei prin care a trecut România în 2009-2011.

A pus în centrul politicilor europene combaterea evaziunii fiscale din cauza căreia România pierde anual miliarde de euro.

A susţinut şi promovat finanţarea, din bani europeni, a reparaţiilor la infrastructura distrusă de inundaţii.

Monica Macovei

A lucrat mai mult decât toţi cei 16 europarlamentari din PSD şi PNL la un loc. Are  40 de rapoarte votate ca Raportor al Parlamentului European.

A fost premiată pentru activitate la categoria “Justiţie şi Libertăţi Civile”.

A lucrat şi finalizat Directiva privind confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni.

A contribuit în mod esenţial la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Traian Ungureanu

A luptat împotriva discriminării cetăţenilor români în statele membre ale Uniunii Europene.

A avut iniţiativa decisivă pentru alocarea sumei de trei milioane de euro în folosul românilor disponibilizaţi de Nokia, la Jucu, judeţul Cluj.

A promovat o politică ambiţioasă şi coerentă pentru graniţa de est a României în măsură să reziste presiunilor exercitate de Rusia.

Marian Jean Marinescu

A primit titlul de “europarlamentar al anului 2014” la categoria “cercetare şi inovare”.

A contribuit decisiv la extinderea perioadei acordate României pentru a folosi fondurile europene.

A introdus pe harta transportului european trasee noi de autostradă şi cale ferată în România pentru a putea fi finanţate din bani europeni.

A fost promotorul creşterii subvenţiei pentru fermierii români.

10 OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU ROMÂNIA

Interesele strategice ale României vor fi promovate şi susţinute de PDL cu sprijinul celui mai puternic grup politic din Parlamentul European, al Partidului Popular European.

1. PDL apără statul de drept, independenţa justiţiei, sprijină lupta împotriva corupţiei, fraudei, evaziunii fiscale. Aceasta este baza de la care se construieşte dezvoltarea şi bunăstarea tuturor românilor.

2. PDL consideră că intrarea României în spaţiul Schengen este o prioritate naţională. Românii şi companiile româneşti au nevoie de avantajele unei libere circulaţii a persoanelor şi mărfurilor.

3. PDL luptă în Europa pentru ca românii să nu aibă niciun obstacol de circulaţie sau drept de muncă în celelalte 27 de state membre ale Uniunii.

4. PDL crede în şansa oferită de fondurile europene alocate României. Zeci de miliarde de euro sunt puse la dispoziţia României pentru a se dezvolta, moderniza şi a crea locuri de muncă.

5. PDL susţine interesele României în cursul reanalizării, până la finele anului 2016, a cadrului financiar multianual 2014-2020.

6. PDL susţine o strategie a Dunării şi a Mării Negre. Sunt două obiective strategice ale României care generează investiţii, dezvoltare, locuri de muncă.

7. PDL susţine asigurarea unui echilibru între cerinţele politicii europene cu privire la energie şi la schimbările climatice şi cele ale competitivităţii industriale;

8. PDL susţine asumarea, la nivel european, a unei politici europene eficiente de integrare economică şi socială a romilor

9. PDL susţine adoptarea monedei unice euro. Este pasul firesc care asigură o integrare deplină a României în UE.

10. PDL consideră că România trebuie să îşi pregătească încă de pe acum Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în semestrul II 2019.

(P)