Alegerile europarlamentare, în linie dreaptă

38

Ne mai despart doar câteva zile de scrutinul europarlamentar iar autorităţile se declară pregătite să facă faţă acestui examen politic. Deşi mai au timp, partidele politice şi-au cam epuizat arsenalul cu care să-i convingă pe olteni să pună ştampila pe unii candidaţi. Rămâne de văzut dacă strategia aleasă a fost cea potrivită sau efortul făcut a meritat. La miezul nopţii de 25 spre 26 mai vom afla cine a câştigat această luptă electorală şi care vor fi trimişii noştri în Europa. La scurt timp vom afla şi cine va conduce UE: Stânga sau Dreapta.

Autorităţile din judeţul Olt susţin că se află în grafic cu organizarea alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai. Potrivit listelor electorale permanente în judeţ sunt înscrişi peste 380.000 de alegători. Numărul nu este cu mult diferit faţă de cel de la scrutinurile anterioare. Cât priveşte grija pentru tipărirea buletinelor de vot, ea lipseşte cu desăvârşire, acestea fiind tipărite centralizat, pentru întreaga ţară, de Regia Autonomă Monitorul Oficial. Din informaţiile deţinute de noi, buletinele destinate persoanelor cu drept de vot din judeţ au ajuns deja la Biroul Electoral Judeţean. Ele vor fi distribuite cu o zi înainte de scrutin, reprezentanţilor secţiilor de votare din judeţ. Aici este o mică problemă… legată de transport pentru că bulevardul AI Cuza va fi închis circulaţiei în week-end-ul în care au loc alegerile, chiar şi în ziua scrutinului, din cauza organizării în zonă a festivalului berii.

,,Aici avem o prolemă. Trebuie să o rezolvăm. Trebuie să stabilim cu exactitate pe unde vin maşinile după buletine. Străduţele adiacente bulevardului sunt şi aşa aglomerate”, susţinea zilele trecute prefectul de Olt, Silviu Neacşu.

În judeţul Olt vor fi distribuite către secţiile de vot un număr de 420.633 buletine de vot cu 10% mai mult decât numărul de alegători din listele electorale, conform prevederilor legale. La scrutinul europarlamentar, pentru electoratul cu drept de vot din judeţ, au mai fost repartizate de Biroul Electoral central 355.216 de timbre autocolante şi 1.880 de ştampile cu menţiunea “VOTAT”.

Cei aproximativ 380. 000 de alegători care sunt aşteptaţi duminică la vot au la dispoziţie 376 secţii de votare. În urma alegerilor de duminică, românii îi vor alege pe cei 32 de europarlamentari care vor reprezenta ţara noastră în Parlamentul European.