Primarii l-au reclamat pe Şova…

49

Chiar dacă Dragnea şi Stănescu fac pe fraierii

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD a negat, la conferinţa de presă susţinută zilele trecute la Slatina, că primarii din Olt şi-ar fi exprimat nemulţumirea faţă de Dan Şova, senator de Olt şi ministru în Guvenul Ponta. Aceiaşi poziţie a adoptat-o şi şeful social-democraţilor din judeţ,  Paul Stănescu.

,,Nu am cunoştinţă de vreo nemulţumire la adresa domnului ministru. Absenţa sa din teritoriu se datorează programului încărcat de la Guvern. Domnul Şova conduce un minister greu, cu multe probleme”, a spus Stănescu.

,,Acum aflu, de la dumneavoastră, despre existenţa unor nemulţumiri la adresa domnului ministru Şova. Am, după conferinţa de presă, întâlnire cu primarii şi am să-i întreb”, a susţinut Dragnea.

De ce au adoptat o astfel de poziţie cei doi lideri social-demcoraţi, nu ştim. Ce am aflat, chiar din gura unui primar, este că semnăturile despre care se vorbea au fost strânse cu adevărat şi, culmea, depuse la sediul organizaţiei judeţene. Aşa că, era imposibil ca măcar Paul Stănescu să nu aibă cunoştinţe despre această acţiune, chiar dacă nu el a fost cel care a demarat campania de susţinere a nemulţumirilor la adresa lui Dan Şova printr-un memoriu..

,,Este adevărat, primarii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de domnul senator Şova. Au făcut-o prin semnătură. Nu ştiu cine s-a ocupat de această acţiune sau fiecare a mers şi a semnat la sediul PSD. Nu-mi mai aduc aminte, că eram şi cam bolnav în acea perioadă. Am avut un accident. Referitor la semnături, nu ştiu dacă au semnat toţi primarii memorial adresat conducerii partidului, dar eu am semnat”, a declarat edilul comunei Nicolea Titulescu, Gheorghe Tiutiu.

Acesta a recunoscut că unul dintre reproşurile la adresa ministrului Transporturilor Dan Şova este legat de neacordarea finanţării pentru şoseaua de centură a Slatinei.

,,Acest lucru este unul dintre cele reproşate domnului Şova. Ce, Slatina, nu face parte din judeţ?”, a mai spus acesta.

Ediul de la Titulescu a amintit, printre altele, şi de absenţa totală din judeţ a alesului oltenilor. ,,În campanie ne-au promis toţi parlamentarii că ne vom întâlni lunar pentru a discuta problemele cu care ne confruntăm. Au promis şi atât. Singurul parlamentar care a mai călcat pe la mine prin comună este domnul deputat Iordache”, a afirmat Gheorghe Tiutiu.